Zoveel miljoenen aan prijzengeld krijgen US Open-winnaars Jannik Sinner en Aryna Sabalenka

De US Open zit erop en dat betekent dat de organisatie het prijzengeld uit moet gaan betalen. Het meeste geld gaat natuurlijk naar de winnaars. Bij de mannen werd dat Jannik Sinner en bij de vrouwen won Aryna Sabalenka. Zoveel miljoenen kunnen de toptennissers verwachten.

featured-image

Zoveel miljoenen kunnen de toptennissers verwachten. De Nederlanders deden het prima in New York. Zo zorgde Botic van de Zandschulp voor een sensatie door Carlos Alcaraz uit te schakelen.

Daarmee harkte de Nederlander een aardige som aan prijzengeld binnen. 30 augustus 2024, 08:30 Botic van de Zandschulp verraste donderdagnacht vriend en vijand door in drie sets Carlos Alcaraz aan de kant te zetten. De Nederlander won daarmee de harten van de tennisfans, maar ook een mooi geldbedrag.

Check hier hoeveel hij al bij elkaar wist te spelen. US Open-winnaars De finale bij de mannen ging zondag tussen de Italiaanse favoriet Sinner en de Amerikaan Taylor Fritz . Bij de vrouwen won de Belarussische Aryna Sabalenka ook van een Amerikaanse: Jessica Pegula.

Zij pakken de hoofdprijs. 8 september 2024, 22:32 Jannik Sinner heeft de tweede Grand Slam van zijn carrière gewonnen. De 23-jarige tennisser was in de finale van de US Open in drie sets te sterk voor 'thuisspeler' Taylor Fritz: 6-3, 6-4, 7-5.

De Italiaan won eerder dit jaar in Melbourne de Australian Open en daarmee zijn eerste Grand Slam. 8 september 2024, 11:06 Aryna Sabalenka won zaterdagavond de finale van US Open. Dat moest natuurlijk worden vastgelegd met de befaamde beker.

Sabalenka deed dat op een bijzondere wijze, want ze ruilde na de finale haar tennisoutfit in voor wat chiquere kleding. Na de gewonnen eindstrijd had ze mooie woorden over voor haar familie en gebruikte ze de beker ook nog op een andere manier. Duizelingwekkende prijzenpot Djokovic en Gauff kregen vorig jaar 3 miljoen dollar voor hun toernooizege, omgerekend zo'n 2,7 miljoen euro.

De totale prijzenpot van het toernooi was toen ongeveer 60 miljoen euro. Daar heeft de organisatie dit jaar een flinke schep bovenop gedaan. Meer dan drie miljoen euro De prijzenpot bestaat in 2024 uit bijna 70 miljoen euro en de winnaars in het enkelspel mogen meer dan 3 miljoen euro op hun rekening bijschrijven.

Deelname aan het hoofdtoernooi is lucratief, want de verliezers in de eerste ronde ontvingen 90.000 euro. Die beloning nam per ronde flink toe, zie in onderstaand schema de verdeling.

Prijzengeld US Open (enkelspel) Bereikte ronde Prijzengeld Winnaar 3.240.000 euro Verliezend finalist 1.

620.000 euro Halve finale 900.000 euro Kwartfinale 477.

000 euro Achtste finale 292.500 euro Derde ronde 193.500 euro Tweede ronde 126.

000 euro Eerste ronde 90.000 euro Nederlanders In New York deden drie Nederlanders mee aan het hoofdtoernooi. Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp waren de twee troeven bij de mannen en Arantxa Rus was rechtstreeks toegelaten bij de vrouwen.

Zij waren dus al verzekerd van 90.000 euro. Griekspoor en Van de Zandschulp wonnen de eerste twee rondes, dus zij ontvingen het meeste: 193.

500 euro. Rus werd in de tweede ronde uitgeschakeld en moet het doen met 126.000 euro.

28 augustus 2024, 19:57 Tallon Griekspoor heeft eenvoudig de derde ronde van de US Open bereikt. De Nederlander rekende binnen het uur af met de Argentijn Sebastián Báez. Griekspoor had geluk dat zijn tegenstander vrij vlug opgaf met een blessure.

Op dat moment stond het 1-0 in sets en 2-0 in games voor de Nederlander. Prijzengeld De mannen en vrouwen verdienen op de US Open evenveel prijzengeld. Sinner en Sabalenka gaan dus naar huis met ruim 3,2 miljoen euro.

Verliezend finalisten Fritz en Pegula krijgen ieder ruim 1,6 miljoen euro bijgeschreven op hun rekeningen. Alles over US Open Lees hier alles over het laatste nieuws op de US Open , check ook het speelschema en de uitslagen en verdiep je in het prijzengeld van ettelijke miljoenen op het Amerikaanse grandslamtoernooi..