Wouter van der Steen held van Helmond Sport bij 0-1 zege; doelman stopt twee penalty’s

Helmond Sport heeft zondag een ontzettend zwaarbevochten zege geboekt op bezoek bij Cambuur. De eerste helft domineerden de Helmonders, de tweede helft was het tegenhouden. Dario Sits maakte het enige doelpunt, maar Wouter van der Steen was de absolute uitblinker.

featured-image

De wedstrijd tussen Cambuur en Helmond Sport was op voorhand al een bijzondere. Het was namelijk de eerste wedstrijd in het gloednieuwe stadion van de club uit Leeuwarden. Het Kooi Stadion – zoals het nieuwe stulpje van Cambuur heet – is nog niet helemaal af, maar duidelijk is wel dat het een absolute aanwinst is voor het Nederlandse betaald voetbal.

Het stadion ademt voetbal en heeft wel wat weg van de ouderwetse Engelse voetbalbeleving, met vier aparte tribunes. De thuisploeg had voor de gelegenheid een zanger die Hollandse hits ten gehore bracht in laten vliegen, maar een knallend openingsfeest? Dat werd het niet, dankzij een frivool Helmond Sport. De ploeg van coach Kevin Hofland trad aan met de nieuwkomers Redouane Halhal en Axl van Himbeeck in de basis.

Zaterdag werd duidelijk dat zij speelgerechtigd waren, maar dat hielden de Helmonders strikt geheim. Om de tegenstander niet wijzer te maken, zeg maar. De andere nieuwkomer, Helgi Fródi Ingason, begon op de bank.

Opvallend was hoe dominant Helmond Sport was in de eerste helft. De ploeg van Hofland kreeg de supporters van Cambuur stil en die begonnen op een gegeven moment zelfs te fluiten. Dario Sits bekroonde de goede eerste helft van de Helmonders met een fraai doelpunt, zijn eerste voor Helmond Sport.

Na een goede actie van Van den Hurk kon Sits alleen af op doelman Thijs Jansen van Cambuur, die werd verschalkt met een ijskoude schuiver: 0-1. In de rust wisselde Cambuur drie keer en die ploeg ging ook direct op zoek naar de gelijkmaker. Mede door puik keeperswerk van Helmond Sport-doelman Wouter van der Steen én de paal viel dat doelpunt niet.

Een kwartier na rust viel Van den Hurk uit met ogenschijnlijk een hamstringblessure, hij werd vervangen door Ingason die daarmee dus ook zijn officiële debuut maakte voor Helmond Sport. De absolute uitblinker van de middag werd Van der Steen. Cambuur kreeg een kwartier voor tijd een strafschop na een handsbal, maar tot twee keer toe stopte de doelman de inzet van Milan Smit.

De eerste penalty mocht namelijk over worden genomen, omdat er te vroeg werd ingelopen. Dat bleek voor Van der Steen dus geen punt, die twee keer fraai redding bracht. Daarna stapelde de hachelijke momenten voor het Helmondse doel zich op.

Met hangen en wurgen én de reddingen van Van der Steen trok Helmond Sport drie zwaarbevochten maar o zo fijne punten over de streep. Van der Steen; Pachonik, Halhal, Scholz, Absalem; Van Himbeeck (46. Van Hove), Ostrc; Mallahi, Sits, Daneels (90.

Essakkati); Van den Hurk (63. Ingason) Rode kaart: Sits (Helmond Sport, 2x geel). Gele kaarten: Van der Water (Cambuur), Mallahi, Van den Hurk (Helmond Sport).

Einde tweede helft Rode kaart (tweede gele kaart) voor Dario Sits Lennerd Daneels wordt vervangen door Tarik Essakkati Zeven minuten erbij Helmond Sport is nog zeven minuten verwijderd van zwaarbevochten zege. Houden de Helmonders stand? Hachelijke momenten Na de gemiste penalty's blijft Cambuur jagen, maar nog altijd die 0-1 stand. Nog een kwartier moet Helmond Sport overeind blijven, maar of dat ook lukt? Arnau Casas wordt vervangen door Michael de Leeuw VAN DER STEEN!!!!!!!! Ongekend, Wouter van der Steen stopt tot twee keer toe de strafschop van Milan Smit.

Wat een weelde voor Helmond Sport, dit optreden van de doelman. VAN DER STEEN PAKT PENALTY, MAAR DIE MOET OPNIEUW WORDEN GENOMEN Er zou te vroeg zijn ingelopen..

. PENALTY CAMBUUR Er wordt hands gemaakt in de defensie bij Helmond Sport. Milan Smit achter de bal.

Nog twintig minuten Nog altijd de 0-1 stand in het voordeel van Helmond Sport. De ploeg heeft de gevaarlijke fase na rust overleefd, maar veilig zijn de drie punten nog allerminst. Cambuur blijft jagen op de gelijkmaker, terwijl Helmond Sport loert op een uitbraak.

Debuut Helgi Fródi Ingason Helmond Sport-spits Van den Hurk grijpt naar zijn hamstring en gaat naar de kant. Hij wordt vervangen door de IJslandse aanwinst Helgi Fródi Ingason, die daarmee zijn debuut maakt voor Helmond Sport. Nicky Souren wordt vervangen door Benjamin Pauwels Fedde de Jong raakt de paal Daar komt Helmond Sport goed weg.

Cambuur-middenvelder De Jong verschalkt Wouter van der Steen, maar de bal belandt op de paal! Anthony van den Hurk wordt vervangen door Helgi Fródi Ingason Van den Hurk naar de grond, Cambuur voetbalt door Anthony van den Hurk grijpt naar zijn hamstring, maar Cambuur heeft daar maling aan. De ploeg voetbalt door, tot ongenoegen van Hofland. Die springt uit zijn vel van woede als Cambuur-coach Henk de Jong zijn ploeg aanmoedigt om door te voetballen.

Inmiddels heeft Helmond Sport de bal veroverend, waardoor verzorging plaats kan vinden. Gele kaart voor Dario Sits Cambuur sterk uit de kleedkamer De thuisploeg wisselde in de rust drie keer en zet meteen aan. Van der Steen moest al twee keer in actie komen in de fase net na rust en dat deed de doelman met verve.

Helmond Sport leidt dus nog, maar het is alarmfase één. Tweede helft begonnen één wissel bij Helmond Sport. Van Hove komt voor Van Himbeeck.

Tweede helft afgetrapt Axl Van Himbeeck wordt vervangen door Bryan van Hove Blijf op de hoogte van het laatste sportnieuws via de Eindhovens Dagblad-nieuwsbrief! Ook via andere kanalen op de hoogte blijven van het laatste nieuws bij PSV? Dat kan! Het Eindhovens Dagblad heeft een WhatsApp-kanaal waarmee u het laatste nieuws van PSV meteen op uw telefoon binnenkrijgt. om u aan te melden. Heeft u liever het nieuws in de mail? om u in te schrijven voor de dagelijks sportnieuwsbrief van het Eindhovens Dagblad.

Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!.