Wonderkind Lamine Yamal (17) niet te houden voor Nederlands getint Girona, weer ruime zege Barcelona

Lamine Yamal, nog altijd pas twee maanden zeventien jaar, heeft zondag twee keer gescoord tegen Girona in één helft. Daarmee is de piepjonge aanvaller van FC Barcelona uitstekend uit de startblokken geschoten in La Liga.

featured-image

Lamine Yamal, nog altijd pas twee maanden zeventien jaar, heeft zondag twee keer gescoord tegen Girona in één helft. Daarmee is de piepjonge aanvaller van FC Barcelona uitstekend uit de startblokken geschoten in La Liga. Zo scoorde hij al een keer in de Spaanse competitie en was hij goed voor liefst vier assists in evenveel wedstrijden.

Nu staat de teller dus op drie goals en vier assists in vijf wedstrijden. Daarmee staat betrokkenheid bij doelpunten op zeven, ten opzichte van twaalf in het gehele vorige La Liga -seizoen. Toen waren het vijf goals en zeven assists.

Bij Girona stonden er met Daley Blind en nieuwe aanwinst Arnaut Danjuma twee Nederlanders in de basis. In totaal waren er vier landgenoten aanwezig, want Donny van de Beek en Gabriel Misehouy zaten op de bank. Ook zij werden deze zomer aangetrokken door Girona.

Van de Beek viel nog wel in. Na nog geen anderhalve minuut in de tweede helft zorgde Dani Olmo voor de 3-0 voor de bezoekers. Voor de nieuwe aanwinst betekende het ook alweer zijn derde doelpunt van het seizoen.

In elke wedstrijd voor Barcelona die Olmo meedeed, scoorde hij. Pedri maakte er zelfs nog 4-0 van, waarna good old Christian Stuani (37) in de slotfase nog wel iets terugdeed: 4-1. Ferran Torres zorgde voor een onnodig dieptepunt met een snoeiharde overtreding.

De scheidsrechter kon niks anders dan de aanvaller van FC Barcelona rood geven. 12 september 2024, 11:58 Frenkie de Jong ligt zwaar onder vuur bij de fans van FC Barcelona, omdat hij er al lang uit ligt met een enkelblessure die steeds langer duurt. Toch is de club zéér blij met hem volgens een Spaanse krant, die hem donderdagochtend zelfs op de cover heeft gezet.

Frenkie de Jong Bij Barcelona is Frenkie de Jong nog altijd afwezig. De Nederlandse topmiddenvelder kampt al een geruime tijd met een enkelblessure en werd laatst zelfs uitgefloten door zijn eigen fans bij de teampresentatie. Desondanks houdt de club het volste vertrouwen in Frenkie en lijkt hij zelfs een nieuw contract te krijgen.

Barcelona staat na vijf duels op vijftien punten en heeft een doelsaldo van plus dertien. Daar speelt de de 7-0 zege op Real Valladolid uit de vorige speelronde uiteraard een grote rol in. Alles over La Liga Check hier het laatste nieuws over La Liga , bekijk ook het aankomende programma , de stand en de eerdere uitslagen en via onze speciale clubpagina's ben je altijd snel op de hoogte van de ontwikkelingen bij jouw favoriete club.