Villa-Belgen aan het kanon, PSV ziet sterretjes in Turijn

featured-image

De kop is eraf in de Champions League. De eerste twee wedstrijden van de league phase zijn een duidelijke prooi geworden voor Juventus en Aston Villa. De Oude Dame rekende simpel af met PSV, terwijl Villa vlotjes ging winnen op het veld van Young Boys.

Zowel Youri Tielemans als Amadou Onana stonden daarbij aan het kanon. Het waren twee wedstrijden ze bij Club Brugge ook met bijzondere aandacht gevolgd zullen hebben, want later in hun campagne treffen ze nog Juventus en Aston Villa. Zij begonnen hun campagne dus allebei met een overtuigende zege.

Juventus slaat PSV snel KO PSV, met Matteo Dams en Johan Bakayoko in de basis, kon in Turijn nog even de schijn ophouden. Ze voetbalden aanvankelijk goed mee, maar moesten de rol lossen zodra Juventus het gaspedaal indrukte. Na 21 minuten kreeg Yildiz net iets te veel ruimte om de bal heerlijk in de bovenhoek te krullen en amper zes minuten later was de match gespeeld.

Dams moest Gonzalez lossen en uiteindelijk kon McKennie afwerken. Diezelfde Gonzalez deed vroeg in de tweede helft de boeken helemaal toe met de 3-0. PSV lag helemaal tegen de touwen.

Juventus gunde hen in de slotseconden wel nog een eerredder via Saibari. Mbangula bleef bij Juve overigens op de bank. Tielemans en Onana scoren voor winnend Villa Dan beleefden de Belgen van Aston Villa een fijnere avond.

Het was Youri Tielemans die de Engelse club haar eerste doelpunt ooit in de Champions League bezorgde. De Rode Duivel werd op een hoekschop vrijgelaten bij de tweede paal, controleerde goed en knalde vervolgens in de verste hoek binnen. In de tweede helft zag Duran nog een doelpunt afgekeurd na eerder handspel van Onana, maar de middenvelder maakte in de slotfase zijn foutje nog helemaal goed.

Met een verre knal zette hij zeven minuten voor tijd immers nog de 0-3 op het scorebord. Daarmee is Aston Villa de eerste leider in de league phase..