Op Het Kasteel heeft Sparta zaterdagmiddag het laatste oefenduel van de voorbereiding gewonnen. Promovendus NAC Breda werd op de traditionele Familiedag met 2-1 verslagen.

featured-image

SPARTA VIDEO: Sparta sluit voorbereiding af met een late zege op NAC Gisteren, 15:00 • 2 minuten leestijd Julian Baas is het middelpunt van de aandacht na zijn late goal voor Sparta in het oefenduel met NAC Breda © Rijnmond Op Het Kasteel heeft Sparta zaterdagmiddag het laatste oefenduel van de voorbereiding gewonnen. Promovendus NAC Breda werd op de traditionele Familiedag met 2-1 verslagen. Met NAC Breda trof Sparta een geliefde tegenstander.

Letterlijk en figuurlijk, want voor het oefenduel verbroederden beide supportersgroepen op de tribunes van Het Kasteel. Zo werd Sparta-middenvelder Arno Verschueren, oud-speler van NAC, ook hartstochtelijk toegezongen door de Noord-Brabantse aanhang. Een aandoenlijk gezicht, dat absoluut kleur gaf aan de Familiedag die de Rotterdammers organiseerden.

Samenvatting Sparta - NAC Breda (2-1) De wedstrijd verliep voor Sparta alleen niet zoals gehoopt. NAC Breda nam in de twintigste minuut de voorsprong in deze vriendschappelijke wedstrijd. Casper Staring zette de bezoekers op een voorsprong na een fout van Sparta-middenvelder Metinho (0-1).

Het verslag gaat verder onder de video over de Familiedag van Sparta Hoge verwachtingen bij supporters op Sparta's Familiedag Pas na een halfuur kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd te zitten. Zo waren er kansen voor Mohamed Nassoh, Tobias Lauritsen en Teo Quintero. Sparta benutte deze mogelijkheden niet, maar dat was vooral aan de doelman van NAC Breda te danken.

De Poolse keeper Daniel Bielica hield zijn doel in de eerste helft knap schoon. Mooie gelijkmaker en flipperkastdoelpunt In de tweede helft was het wel raak voor Sparta. Het doelpunt viel uit een vlotte combinatie.

Lauritsen gaf de bal mee aan Nassoh, die vervolgens fraai de 1-1 erin schoot. De thuisploeg voerde de druk op en maakte werk van een tweede treffer. Pelle Clement miste namens de Rotterdammers na het uur een aardige mogelijkheid.

Jeroen Rijsdijk na Sparta-NAC (2-1): 'Op veel posities ligt het niet ver uit elkaar' In het slotkwartier zette NAC aan. Sparta-keeper Nick Olij redde op een schot van Kacper Kostorz en Jan Van den Bergh knalde zijn poging over het Rotterdamse doel. Beide ploegen scoorden uiteindelijk nog één goal.

De treffer van NAC Breda-buitenspeler Adam Kaied telde niet vanwege buitenspel, maar de treffer van invaller Julian Baas was wél geldig (2-1). Hierbij had de overgekomen middenvelder van Excelsior overigens wat geluk, want de bal ging via beide palen en de keeper binnen. Volgend weekend gaat de eredivisie voor Sparta van start.

Op Het Kasteel komt Heracles Almelo zondag langs. NAC begint vrijdag al aan de competitie met een uitwedstrijd tegen mede-promovendus FC Groningen. Julian Baas wacht zijn kans op basisplaats bij Sparta af: 'Ik kan begrijpen dat dit niet vanaf het begin is' Sparta Rotterdam - NAC Breda 2-1 (0-1) 20' 0-1 Casper Staring 50' 1-1 Mohamed Nassoh 89' 2-1 Julian Baas Opstelling Sparta: Olij; Reith, Quintero, Eerdhuijzen (61' Meissen), Van der Kust; Metinho (76' Baas), Verschueren (76' Kitolano), Clement (76' De Guzmán); Oufkir (76' Rosario), Lauritsen (61' Brym), Nassoh.