'Verontrustende vaststelling bij Club Brugge'

featured-image

Club Brugge won met 0-3 van KV Kortrijk, maar dat was een overdreven score. De Bruggelingen zullen tegen Borussia Dortmund wel een hoger niveau moeten halen gedurende de hele partij. Sporza -journalist Tom Boudeweel ziet wel nog een groot werkpunt voor de Belgische landskampioen.

Club moet beter spelen Club Brugge begon sterk en kwam verdiend 0-1 voor, maar nadien was het toch niet al te best. KV Kortrijk kreeg toch een aantal kansen en er was een goede Simon Mignolet nodig. Tegen Dortmund kan Club het zich niet veroorloven om zijn niveau drastisch te laten zakken.

"Club heeft nog geen enkele wedstrijd 90 minuten goed gespeeld. Periodes in wedstrijden, zoals die 20 minuten in Kortrijk zaterdag. Maar tegen Dortmund zal het meer dan 90 minuten top moeten zijn, offensief en defensief.

Want woensdag heeft de tegenstander meer kwaliteiten en zal Club zich dus moeten overtreffen", stelt Boudeweel vast. Motivatie groter in Champions League? Club Brugge zal heel scherp moeten zijn. Het niveau moet met een ruk de hoogte in, want Dortmund is niet zinnens om Club te onderschatten.

Zij willen de nieuwe Champions League openen met een overwinning. "Ik vond het wat verontrustend dat Club weer in de problemen kwam toen Kortrijk druk kwam zetten. Ik ga ervan uit dat Dortmund dat ook zal doen en langer zal aanhouden.

Ik geloof wel dat de groep de intensiteit, de motivatie, de concentratie kan brengen omdat het gewoon de Champions League is - waar de spelers toch naar uitkijken", aldus de journalist..