Tiental Feyenoord morst punten en heeft nu al forse achterstand op PSV

De stadsderby tussen Sparta Rotterdam en Feyenoord is zondagmiddag geëindigd in een 1-1 gelijkspel.

featured-image

Sparta Rotterdam en stadsgenoot Feyenoord hebben zondag de punten moeten verdelen na een 1-1 gelijkspel. Camiel Neghli maakte een prachtig doelpunt van grote afstand en was daarmee verantwoordelijk voor het hoogtepunt van de derby. Feyenoord kwam wel terug via Quinten Timber, maar kon na de rode kaart van Ramiz Zerrouki ook niet meer over Sparta heen.

De achterstand van Feyenoord op koploper PSV bedraagt nu al vier punten Aan het begin van de wedstrijd was Feyenoord een stuk meer aan de bal dan Sparta. De wedstrijd speelde zich dan ook vooral op de helft van de thuisploeg af. Toch lukte het Feyenoord steeds niet om er doorheen te komen, dankzij sterk verdedigen van de ploeg van Jeroen Rijsdijk.

Telkens liepen de acties van de vleugelspelers spaak. Af en toe leidden de intercepties van de verdediging tot countermogelijkheden voor de Spartanen. Diepe ballen op Arno Verschueren werden dan steeds onderschept door keeper Timon Wellenreuther.

In de 34e minuut voltrok zich hetzelfde feit, maar de Duitse keeper kopte de bal bij zijn onderschepping niet goed weg. Camiel Neghli kreeg de bal in zijn voeten en zag op grote afstand een leeg doel. De Algerijn liet zijn klasse zien en schoot prachtig raak.

Zo ging Sparta verrassend met een voorsprong de rust in tegen de grote broer uit Zuid. LEES OOK: El Ahmadi wijst schuldige aan bij Feyenoord, en het is niet Wellenreuther: 'Hij staat gewoon te slapen!' Na de rust bleef Sparta vasthouden aan het countervoetbal. Feyenoord kreeg iets meer te vertellen en dit resulteerde in een doelpunt in de zestigste minuut.

Quinten Timber nam de bal in de zestien keurig aan, draaide weg en schoot hard raak. LEES OOK: Feyenoord-ster staat stil op het veld en wil niet gewisseld worden: 'Hoezo?!' Het momentum leek heel even voor Feyenoord, maar dat werd plots verstoord door een tweede gele kaart van Ramiz Zerrouki. Eén minuut na de goal stond hij op een voet, wat ervoor zorgde dat hij het veld af moest.

Even later leek er een penalty te komen voor Feyenoord, maar dit bleek toch om een vrije trap te gaan. Deze werd door Neraysho Kasanwirjo in de muur geschoten. Zo eindigde de wedstrijd zonder verdere grote kansen voor beide ploegen in 1-1.

Feyenoord verliest daarmee voor de tweede keer punten, terwijl Sparta voor de derde keer op rij gelijkspeelt. 🔗 Feyenoord lijkt mogelijke vervanger Bijlow te kunnen doorstrepen: 'Hij is te duur' Dit lijkt in ieder geval niet de opvolger te worden van Justin Bijlow bij Feyenoord. Wat een kansloze club die Feyenoord.

Hopa volgende kampioenschap is weer binnen Nu al praatjes? Amsterdamse trekjes waaien over naar Eindhoven? Johan Cruijff schaal was ook een makkie hè. Die Amsterdamse trekjes die ze de afgelopen twee seizoenen ook in Rotterdam hadden peterdejong1983 dat vergeet je ff bij je opmerking erbij te zetten Nou snap wel dat jullie niet praten. Jullie hebben natuurlijk ook zulke lastige potjes gehad.

Sparta en Willem 2 echte top potjes. En hoeft Amsterdam niet te betrekken in jullie falen. Het is gewoon knap om maar 2 keer te kunnen scoren tegen Willem 2 Sparta Klopt tegen PSV 4 keer.

9 van de 10 keer speelt Feyenoord altijd beter tegen PSV.Jammer dat er weinig top wedstrijden zijn in de eredivisie. Een enorm flets Feyenoord, totaal geen overtuiging.

Zerrouki laat in mijn ogen weer zien dat hij echt tekort komt. Ik snap niet dat hij wordt opgesteld, maar ook niet dat Priske hem laat staan. Zeker met die vroege gele kaart op zak, wissel je op die positie toch gewoon zo'n speler? Misschien zegt het feit dat Feyenoord na het wegsturen van Zerrouki nog wel het meeste.

Dan moet je vervolgens wat gaan forceren, en dan breng je Ueda. Een speler die al heel lang niks laat zien. Waarom geen Lingr? Een speler die altijd vuur in zijn spel heeft.

En wat is de reden dat Carranza geen speeltijd krijgt, en Ueda wel? Wellenreuther hapert ook weer regelmatig, niet de eerste wedstrijd. Kan hij met de druk van 1e doelman omgaan? Het gaat zo een hele lastige wedstrijd worden tegen Ajax. Het was bereslecht deze middag.

Vooral de eerste helft was zo zielloos. Die Zerrouki is gewoon ongeschikt en het helpt ook niet mee dat de trainer Timber wisselt. Je mist echt Minteh nu om wat open te breken.

Hoop dat Osman er volgende week wel bij is, net als Bueno. Natuurlijk had Sparta ook een rode kaart moeten krijgen maar Feyenoord speelde gewoon onder het niveau Nu vraag je je een beetje af voor wie het het best zou uitkomen als de klassieker niet door zou gaan..

Ajax na een Europese donderdag en Feyenoord die nog lang niet lijkt op de afgelopen 2 jaar. Op naar volgende week, wordt wel leuk zo. Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.