Tedesco reageert verrassend op snoeiharde uithaal De Bruyne

featured-image

De uithaal van Kevin De Bruyne na de wedstrijd tegen Frankrijk zindert na. De aanvoerder van de Rode Duivels was niet te spreken over zijn ploegmakkers na de 2-0 nederlaag in de Nations League. Net zoals op het Europees Kampioenschap in Duitsland was Frankrijk een maatje te sterk voor België.

Na afloop kwam De Bruyne voor de camera’s, maar de vragen van Gilles De Bilde werden niet gesmaakt. De middenvelder brieste en maakte de Rode Duivels compleet af. Bondscoach Domenico Tedesco reageerde nu op het opvallende interview van zijn aanvoerder.

Verrassende reactie Tedesco probeert de uithaal van De Bruyne te relativeren en kwam met een verrassende reactie. De captain was duidelijk niet te spreken over de mentaliteit van verschillende spelers. “Hij is onze kapitein en heeft een enorme winnaarsmentaliteit, dan mag hij ook emotioneel reageren.

Neen, ik heb hem nog niet gesproken. Dat zal nog gebeuren.” De Italiaan vond nochtans dat de spelers lef hebben getoond.

“We toonden veel lef aan de bal. We hadden drie grote kansen en daar moeten we altijd minstens één doelpunt uit puren. Als we Openda goed aanspelen staan we altijd op voorsprong.

We creëren de kansen wel, maar we maken ze niet af. Dat is een probleem dat al langer aansleept dan vandaag.” Eventjes grinta Tedesco wilde grinta zien, maar enkel in het begin van de wedstrijd leken de Rode Duivels in staat om Frankrijk onder druk te zetten.

“De eerste 25 minuten en de laatste 25 minuten speelden we met de juiste mentaliteit. Alles daartussen was voor mij niet genoeg. Dan zie je dat Frankrijk gewoon een stapje verder staat.

Waar wij ons geduld verloren, bleven zij kalm en deden ze ons heel veel pijn met hun power", citeert Het Laatste Nieuws ..