Sparta pakt een punt na matige thuiswedstrijd tegen Heracles

In de eredivisie heeft Sparta Rotterdam zondagmiddag gelijkgespeeld. Op eigen veld kwam De Kasteelclub tijdens de openingsronde niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Heracles Almelo. Het duel was er eentje om snel te vergeten.

featured-image

SPARTA Sparta pakt een punt na matige thuiswedstrijd tegen Heracles Vandaag, 14:13 • 2 minuten leestijd Tobias Lauritsen baalt van zijn gemiste kans voor Sparta tegen Heracles © Orange Pictures - Hans van der Valk In de eredivisie heeft Sparta Rotterdam zondagmiddag gelijkgespeeld. Op eigen veld kwam De Kasteelclub tijdens de openingsronde niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Heracles Almelo. Het duel was er eentje om snel te vergeten.

Trainer Jeroen Rijsdijk gunde drie spelers hun debuut bij Sparta. Boyd Reith, Teo Quintero en Mohamed Nassoh verschenen voor de eerste keer aan de aftrap. Smaakmaker Joshua Kitolano startte op de bank.

Bij Heracles stond oud-Spartaan Mario Engels in de basis. Ook Feyenoord-huurlingen Mimeirhel Benita en Shiloh 't Zand mochten starten bij de bezoekers. Sparta-trainer Jeroen Rijsdijk: 'Ik miste in een aantal zaken agressiviteit' In de beginfase tastten Sparta en Heracles af.

Beide ploegen creëerden daarin geen kansen, waardoor de wedstrijd niet op gang kwam. Pas in de twaalfde minuut stichtte de thuisploeg gevaar. Tobias Lauritsen kopte een goede voorzet van Reith net naast.

Heracles probeert Sparta-aanvaller Shunsuke Mito af te stoppen © Orange Pictures - Hans van der Valk Daarna gebeurde er, op een vroege wissel bij Heracles na, vrij weinig op Het Kasteel. Bovendien lag het tempo laag. Net na het halfuur noteerde het publiek pas weer een Rotterdamse kans.

De punter van Reith eindigde op Heracles-keeper Fabian de Keijzer. Vlak voor de pauze miste Shunsuke Mito, die weer was teruggekeerd van de Olympische Spelen met de Japanse ploeg, een schietkans. Aan de andere kant was 't Zand namens Heracles in de blessuretijd nog dreigend.

Slaapverwekkend Het spel moest dus beter na de pauze, maar ook de tweede helft kende amper vermaak. Sparta en Heracles konden de eerste 25 minuten daarvan schriftelijk afdoen. Teo Quintero debuteerde voor Sparta: 'Het verschil met Deinze is enorm' Rijsdijk vond het mooi geweest en voerde in de zeventigste minuut een driedubbele wissel bij de thuisploeg door.

Na deze vervanging waren de bezoekers overigens gevaarlijker. Bryan Limbombe trapte de bal maar net naast de goal van de Rotterdammers. Sparta-doelman Nick Olij moest zich even later strekken op het schot van Engels.

Uit de daaropvolgende hoekschop kopte Damon Mirani de bal naast. Pelle Clement merkt gebrek aan 'klootzakken' bij Sparta: 'Misschien ben ik ook wel te lief' In de slotfase bracht Rijsdijk nog Kitolano in de ploeg om het winnende doelpunt te forceren. Sparta zocht de weg naar voren en werd via Pelle Clement zowaar gevaarlijk.

Het schot van de middenvelder ging naast. Daar bleef het dus bij. Sparta hield een puntje over aan het thuisduel met Heracles, maar weet ook dat het beter zal moeten.

Sparta - Heracles 0-0 Opstelling Sparta: Olij; Reith, Quintero, Eerdhuijzen (70' Meissen), Van der Kust; Metinho (55' De Guzmán), Verschueren (81' Kitolano), Clement; Mito (70' Neghli), Lauritsen (70' Brym), Nassoh.