Degradant RWDM heeft op de eerste speeldag in de Challenger Pro League meteen met de punten gemorst. In eigen huis kon het geen afstand nemen van het Patro van (de geschorste) Stijn Stijnen. SK Beveren zwalpte nog even in het slot maar pakte zijn eerste driepunter van het seizoen.

Ook in de Challenger Pro League werd de voetbalcompetitie dit weekend op gang getrapt. Vanavond waren er twee zeer aantrekkelijke affiches met zowat allemaal promotiekandidaten. RWDM nam het in eigen huis op tegen het Patro van Stijn Stijnen.

Op de Freethiel kruisten SK Beveren en Lommel de degens. La banter era CPL peut commencer : Stijn Stijnen (suspendu) a essayé de rentrer dans le stade en stoemelinks en se cachant dans son groupe à la sortie du bus. Il suivra la rencontre depuis les tribunes VIP #RWDPAT https://t.

co/SwxdSqxqbU pic.twitter.com/8hyZGQlS1W SK Beveren houdt aandringend Lommel af Lommel nam op bezoek bij Beveren de beste start maar het openingsdoelpunt was wel voor de Waaslanders.

Halfweg de eerste helft legde Geusens vanop een meter of twintig aan en doelman Pieklak (prachtige naam) werd in de eerste hoek verrast: 1-0 voor de thuisploeg. De Limburgers dreigden nadien een paar keer maar de scheve situatie kon het voor de pauze niet meer rechttrekken. Halfweg nam SKB de leiding.

GOOOOAAAL!!! 🟡🔵 #SKBLOM pic.twitter.com/A6UZU5KfhV Kon Lommel na rust de rug rechten? De start van de Limburgers was alvast dramatisch.

Na een paar minuten spelen kwam Limbombe vrij in de zestien meter en hij knalde de 2-0 voorbij Pieklak. De bezoekers zorgden nadien wel voor wat dreiging maar ook de Waaslanders bleven regelmatig de neus aan het venster steken. In het slot van de wedstrijd kwam de spanning nog even helemaal terug: na een hoekschop kwam de bal centraal bij Schoofs en die trapte de aansluitingstreffer tegen de touwen.

Het doelpunt kwam voor de Limburgers helaas te laat. In het slot van de wedstrijd pakte De Grand (Lommel) nog een oliedomme rode kaart. Met de nodige frustraties stapt Lommel vermoedelijk op de bus richting Limburg FT | Jay-Dee Geusens en Anthony Limbombe knallen SK Beveren naar een eerste driepunter van het seizoen.

💥⚽ #SKBLOM pic.twitter.com/veKxUmU2OH Scoreverloop SK Beveren-Lommel: 1-0 (21') Geusens, 2-0 (52') Limbombe, 2-1 (82') Schoofs Bijzonderheid: De Grand (Lommel) pakt een rode kaart (90+4').

Tactisch steekspel levert geen winnaar op in Molenbeek Patro toonde zich vorig seizoen al een prima ploeg en ook in het Edmond Machtensstadion openden de Limburgers halfweg de eerste helft de debatten. Abid werd in de zestien meter aangetrapt en Simoni legde de bal prompt op de stip. Bij de fase daarvoor was de bal net wel of niet over de zijlijn gegaan.

Vanaf elf meter zorgde Van Eenoo voor de 0-1. RWDM vocht zich nadien terug in de wedstrijd en werd op slag van rust ook beloond met de gelijkmaker: Robail mocht aanleggen vanop vrije trap en krulde de 1-1 heerlijk in doel. Halfweg hingen de bordjes gelijk in Molenbeek.

🚀 | Heeft Gaëtan Robail zojuist het doelpunt van het weekend gemaakt? 🥵 #RWDPAT pic.twitter.com/kZ54brFKFs Ook na rust bleef het een tactisch steekspel tussen RWDM dat op het balbezit speelde en Patro dat vooral rekende op de snelle counter.

De Molenbeekse club verdiende misschien wel de zege maar bleef finaal steken op een gelijkspel. Zo hebben beide ploegen hun eerste punt van het seizoen wel beet. Scoreverloop: 0-1 (25') Van Eenoo (p), 1-1 (44') Robail.