Roda JC laat zich foppen door Helmond Sport

Twee alerte moment van ex-Roda JC'er Lennerd Daneels bezorgden Roda een pijnlijke nederlaag tegen Helmond Sport: 2-1.

featured-image

Twee alerte moment van ex-Roda JC'er Lennerd Daneels bezorgden Roda een pijnlijke nederlaag tegen Helmond Sport: 2-1. Door die nederlaag, de vierde van het seizoen, zakt Roda JC naar de twaalfde plek in de Keuken Kampioen Divisie. Magistraal In de eerste helft hadden de Kerkradenaren het overwicht en creëerden, met name in het laatste kwartier voor de pauze, serieuze kansen.

Onder meer spits Tiago Çukur kopte tegen de lat en schoot van dichtbij over. En net op het moment dat Roda dacht ongeschonden de rust te halen liet de ploeg van Bas Sibum zich foppen door ex-collega Lennerd Daneels. De aanvaller nam, heel snel magistraal en voor iedereen onverwacht een vrije trap vanaf zijn eigen helft.

Doelman Justin Treichel, die ver voor zijn doel stond, was kansloos: 1-0. Gelijkmaker Helmond Sport, onder leiding van trainer Kevin Hofland uitstekend aan het seizoen begonnen en meestrijden om de bovenste plekken in de Keuken Kampioen Divisie, werd ook in de tweede helft teruggedrongen. En Roda beloonde zichzelf na 54 minuten spelen via een fraaie individuele actie van Patriot Sejdiu.

Die gelijkmaker was tevens het teken voor de bezoekers om verder op jacht te gaan naar de voorsprong. Die leek er heel even te komen, maar Thibo Baeten scoorde in buitenspelpositie. Even later kwam Çukur een teenlengte te kort.

Efficiënt Het doelpunt kwam er wél, maar alleen voor de thuisploeg. Na een voorzet van Daneels schoot Justin Ogenia binnen en grabbelde Treichel mis: 2-1. Tegen de verhouding in, maar wel realiteit.

Ook het inbrengen van Saydou Bangura en Enrique Pena Zauner als extra aanvallers hielp niet. En zo leed Roda JC de tweede gevoelige nederlaag in vier dagen tijd. Uit tegen ADO was de ploeg kansloos, in Helmond liet de ploeg zien prima te kunnen voetballen, maar liet het zich foppen door een super efficiënte tegenstander.

Deel dit artikel 💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar [email protected] !.