Ref De Cremer krijgt volle laag na KV Mechelen - Anderlecht

featured-image

KV Mechelen speelde op speeldag 4 van de Jupiler Pro League tegen RSC Anderlecht . Besnik Hasi zag dat zijn manschappen de betere ploeg waren, maar toch ging paars-wit met de overwinning lopen. Het werd uiteindelijk 1-3.

Wesli De Cremer was de scheidsrechter van dienst en volgens Hasi had de scheidsrechter de wedstrijd niet in handen. De oefenmeester van KV Mechelen sprak na de wedstrijd met Sporza en liet zich onder meer uit over de arbitrage. Volle laag De Cremer kreeg de volle laag.

"We hebben het Anderlecht cadeau gegeven op twee stilstaande fases. Wij waren de betere ploeg en hadden de beste kansen in de eerste helft met Lion (Lauberbach, red.).

De scheidsrechter gaf vier minuten extra, daar kan ik nog inkomen. Maar hij laat nog zes minuten doorspelen, daar zag ik geen reden voor. Vier minuten zijn vier minuten.

Of het nu corner is of penalty.” Hasi zag ook een domper bij Malinwa . “Toen Lion uitviel, was het moeilijk.

We hebben geen alternatieven. Maar toch bleven we goed spelen, behalve op die twee corners. Op die tweede is het gewoon amateuristisch dat je zo'n goal slikt in eerste klasse.

In de tweede helft hadden we totale controle. Enkel op het einde, toen wij risico's namen, is Anderlecht gekomen. Ngoy moet altijd scoren.

Dan wordt het 2-2 en heb je een totaal andere wedstrijd." Vanhaezebrouck Ook commentator en analist Hein Vanhaezebrouck vond dat De Cremer te lang liet overspelen in de eerste helft. Ook zag de voormalige coach van Anderlecht en KAA Gent dat de scheidsrechter verschillende fases verkeerd beoordeelde.

“Geen goede beurt van De Cremer, sorry Jonathan Lardot”, klonk het bij de commentatoren van DAZN..