Pijnlijke blessure voor motorcrosser Jeffrey Herlings: 'Ik had behoorlijk wat pijn'

featured-image

De GP van Turkije is voor motorcrosser Jeffrey Herlings pijnlijk en daardoor teleurstellend verlopen. De Nederlander eindigde de cross in Afyonkarahisar als zesde, dankzij een tiende en derde plaats in de twee manches. De Spanjaard Jorge Prado was de beste in Afyonkarahisar.

Hij werd derde en eerste. Prado werd in het klassement over de twee manches gevolgd door Tim Gajser uit Slovenië en de Zwitser Jeremy Seewer. Glenn Coldenhoff werd zevende overall.

Verbrande arm "Ik crashte in de eerste manche en verloor veel tijd. Ik verbrandde mijn arm aan de uitlaat en had behoorlijk wat pijn. Ik moest vanaf de laatste plek komen", zei Herlings via zijn ploeg KTM.

"Ik slaagde erin om goed te zijn in de tweede manche, maar het was bijna onmogelijk om op dit circuit in te halen. Wij volgden elkaar gewoon. Helaas geen podium vandaag.

" Een bericht gedeeld door Jeffrey Herlings (@jeffrey_herlings84) 'Kampioenschap niet realistisch' Herlings staat derde in het klassement, achter Prado en leider Gajser. De crossers gaan nu naar China voor de Grote Prijs van Shanghai. "Ik kijk uit naar China.

Het seizoen loopt ten einde en er zijn nog twee races te gaan. Realistisch gezien zal het kampioenschap heel moeilijk worden, maar we zullen doen wat we kunnen." Strijd om kampioenschap Herlings heeft, met de races in Shanghai en Cozar (Spanje) te gaan, 857 punten bij elkaar gespaard.

De Spanjaard Prado staat met 896 punten tweede. Koploper Gajser heeft 910 punten. Een winnaar van een race krijgt 25 punten, gevolgd door 22 en 20 voor de andere podiumrijders.

Herlings heeft dus de laatste races zelf een perfecte prestatie nodig en een beetje hulp van pechdagen voor zijn concurrenten. Bijna jarig De 29-jarige Herlings werd in 2018 en 2021 wereldkampioen in de MXGP. Op 12 september wordt hij 30 jaar oud.