Pepijn Lijnders met RB Salzburg dicht bij hoofdtoernooi Champions League

Trainer Pepijn Lijnders heeft met RB Salzburg een goede uitgangspositie verworven voor een plek in het hoofdtoernooi van de Champions League. Zijn ploeg won de uitwedstrijd tegen Dynamo Kyiv met 0-2. De return van de play-offs vindt volgende week plaats in Oostenrijk.

featured-image

Nene Dorgeles opende in de 29ste minuut de score voor de ploeg die FC Twente vorige week uitschakelde in de derde voorronde. Maurits Kjaergaard benutte in de 49ste minuut een strafschop voor de bezoekers. FC Twente verloor het uitduel met RB Salzburg met 2-1.

De return in Enschede eindigde in een gelijkspel (3-3). FC Twente speelt dit seizoen na nederlaag over twee duels tegen RB Salzburg in de Europa League. Het Zwitserse Young Boys won het thuisduel met Galatasaray in de play-offs van de Champions League: 3-2.

Joël Monteiro scoorde tweemaal voor rust voor de thuisploeg. Invaller Michy Batshuayi trof tweemaal doel in de tweede helft voor de kampioen van Turkije. Vervolgens bepaalde Filip Ugrinic in de slotfase de eindstand namens de thuisploeg.

Hakim Ziyech mocht na rust invallen voor de bezoekers uit Istanbul. Stand en programma Bekijk hier het programma van het Europa League-seizoen 2023-2024..