featured-image

Is er sprake van decompressie of transferitis bij Cercle Brugge? Na de zwakke start in eigen competitie ging de revelatie van vorig seizoen nu ook Europees hard tegen het canvas. Op bezoek bij Molde werd het team van Muslic in een halfuur volledig vermorzeld. Voor Cercle Brugge was het een seizoensbegin met twee gezichten.

De Vereniging overleefde knap zijn eerste voorronde van de Europa League (tegen het Schotse Kilmarnock), tussendoor was er wel een dramatische 0/6 in de Jupiler Pro League . Vanavond nam Cercle het in Noorwegen op tegen Molde. Muslic roteerde gretig en dropte maar liefst vier nieuwe namen in het elftal.

Cerclefans in Molde. Velkommen! 🇳🇴 #MOLCER pic.twitter.

com/MGnppByRB4 Vereniging zakt volledig door het ijs De start van de Vereniging was vanavond ronduit zwak te noemen. Na nog geen vijf minuten spelen verdedigden de bezoekers dramatisch en Eriksen profiteerde door de vroege 1-0 voorbij Warleson te jagen. Cercle Brugge kwam nadien wel tot wat kansjes maar slikte nog voor halfweg de eerste periode ook al een tweede doelpunt.

Eriksen vergat eerst om oog in oog met Warleson raak te treffen, in de herneming was er de 2-0 van Eikrem. De bezoekers kregen zeker hun momenten maar grepen die niet. Halfweg de eerste helft kopte Ouattara op de lat, ook in de herneming liet Denkey onbegrijpelijk de 2-1 liggen.

De rekening kreeg Cercle quasi meteen cash betaald, op het halfuur zorgde Linnen voor ontluisterende 3-0 cijfers, meteen ook de ruststand. 2️⃣-0️⃣ Dit ziet er niet goed uit..

. #MOLCER https://t.co/MYt65Fy3dC Cercle mag zich richten op Conference League De Vereniging had sowieso nood aan een vroeg doelpunt na rust maar het was Warleson die zich meermaals onderscheidde met enkele fraaie reddingen.

Defensief leek Cercle op een kaas met enorm grote gaten. Halfweg de tweede helft deed de Vereniging eindelijk iets terug: Somers had de 3-1 voor het inschieten maar had pech dat zijn poging nog van de lijn werd gekeerd. Molde freewheelde in het slot van de wedstrijd, miste nog een strafschop en gunde zijn spelers een paar applauswissels.

Cercle moest het tafereel pijnlijk ondergaan en staat met anderhalf been in de voorronde van de Conference League. Scoreverloop: 1-0 (4') Eriksen, 2-0 (19') Eikrem, 3-0 (31') Linnen Bijzonderheid: Breivik (Molde) mist een strafschop (86').