NEC profiteert met late goal van rode kaart PEC en boekt gelukkige zege

Rober González heeft NEC aan de eerste punten van het seizoen geholpen. De Spanjaard maakte in de 87e minuut het winnende doelpunt voor de thuisploeg (1-0). Hij scoorde nadat doelman Jasper Schendelaar zich had verkeken op een voorzet van de ingevallen Thomas Ouwejan.

featured-image

NEC en PEC Zwolle waren nog puntloos na twee competitieduels. Dat was vooral teleurstellend voor de thuisploeg uit Nijmegen, na een succesvol seizoen met de zesde plaats in de Eredivisie en een nederlaag tegen Feyenoord in de bekerfinale. Niet NEC maar PEC Zwolle was lang de gevaarlijkste ploeg.

Davy van den Berg schoot op de lat en Odysseus Velanas was eveneens dicht bij de openingstreffer. NEC werd voor het eerst gevaarlijk in de slotfase van de eerste helft. De Japanner Koki Ogawa schoot gehaast naast nadat hij fraai was vrijgespeeld door zijn landgenoot Kodai Sano.

PEC Zwolle moest na 64 minuten verder met tien man. Thierry Lutonda kreeg zijn tweede gele kaart van de wedstrijd na een overtreding op de ingevallen Sontje Hansen rond de middenlijn. Pas met een man meer wist NEC de bezoekers onder druk te zetten.

González drukte het veldoverwicht in de slotfase uit met een treffer. • en win twee kaarten voor de Klassieker in de Kuip Einde tweede helft NEC wint met 1-0 van PEC Zwolle en daarmee sluiten we het liveblog af. Bedankt voor het volgen! Odysseus Velanas wordt vervangen door Dylan Mbayo Nick Fichtinger wordt vervangen door Thomas Buitink 1-0 GOAL van Rober González! De voorzet schiet door na afleiding van Ogawa en het is González die het laatste zetje geeft.

1-0 voor NEC met het eerste schot op doel. NEC heeft deze wedstrijd nog geen schot op doel genoteerd en ook tegen tien man lukt het de ploeg niet om iets te creëren. Komt er nog een kansje in de slotfase? Dylan Vente wordt vervangen door Damian van der Haar Basar Önal wordt vervangen door Argyris Darelas Filip Krastev wordt vervangen door Kaj de Rooij Brayann Pereira wordt vervangen door Thomas Ouwejan Rode kaart (tweede gele kaart) voor Thierry Lutonda Opnieuw een domme overtreding van Lutonda en hij krijgt er zijn tweede gele kaart voor.

PEC had het prima voor elkaar, maar gaat een moeizame slotfase tegemoet. Mees Hoedemakers wordt vervangen door Sontje Hansen Rode kaart voor keeperstrainer De keeperstrainer van PEC Zwolle Diederik Boer laat zich even gaan aan de zijlijn, nadat hij het niet eens is met een beslissing van de scheidsrechter. Wanneer hij geel krijgt, gaat hij nog verder en dat komt hem op een tweede gele te staan.

Hij mag de rest van het duel vanaf de tribunes bekijken. Gele kaart voor Brayann Pereira Gele kaart voor Thierry Lutonda Voordat iedereen zijn plek op de tribune weer gevonden heeft is daar al de eerste gele kaart van de tweede helft. Lutonda laat er geen gras over groeien en begint met een flinke charge, waar de PEC Zwolle-speler terecht voor op de bon gaat.

Tweede helft afgetrapt Einde eerste helft Gele kaart voor Anouar El Azzouzi Gele kaart voor Nick Fichtinger Lat! Van den Berg haalt uit na een lage voorzet van Reijnders, maar de PEC Zwolle-aanvoerder raakt de onderkant van de lat. De eerste grote kans noteren we voor PEC Zwolle. In een matige wedstrijd kan Velanas plots vrij doorlopen.

Hij is niet zelfzuchtig, maar de bal bereikt geen ploeggenoot. Programma eredivisie Stand eredivisie Beluister hier al onze voetbalpodcasts Bekijk hier alle video's over het Nederlandse voetbal Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!.