NAC Breda dient zwak Ajax in blessuretijd pijnlijke nederlaag toe

Ajax is tegen de eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. De Amsterdammers gingen zondagavond met 2-1 onderuit bij NAC Breda.

featured-image

Ajax heeft zondagmiddag verloren van NAC Breda. Na de penaltythriller van afgelopen donderdag tegen Panathinaikos had Ajax het ook zondag lastig in Breda, leek het een punt te halen, maar kreeg het in blessuretijd de winnende treffer tegen: 2-1. NAC kwam verassend op voorsprong via Matthew Garbett, maar Jorrel Hato poetste die voorsprong al snel weg.

In blessuretijd was het de Belgische aanvoerder Jan van den Bergh die het Bredase publiek euforisch maakte. Na de zinderende wedstrijd tegen het Griekse Panathinaikos besloot trainer Francesco Farioli zijn elftal weer flink te wijzigen zoals ook na de eerste wedstrijd tegen de Grieken. Steven Berghuis, Jordan Henderson, Kenneth Taylor, Devyne Rensch, Youri Baas en Kian Fitz-Jim begonnen niet in Breda.

Brian Brobbey had zijn eerste basisplaats van dit seizoen, evenals Bertrand Traoré. De andere vervangers waren Anton Gaaei, Sivert Mannsverk, Mika Godts en Kristian Hlynsson. Voor thuisploeg NAC Breda was het vooral zaak om na de deceptie tegen mede-promovendus FC Groningen van vorige week (4-1 nederlaag) aan het thuispubliek te laten zien dat het meer strijd en passie kan brengen dan vorige week.

In de eerste helft hield NAC zich voornamelijk bezig met tegen houden en slaagde daar heel goed in. Ajax kreeg via Brobbey in de tweede minuut een kans, maar nadat doelman Daniel Bielica die onschadelijk had gemaakt wist Ajax geen enkele kans meer te creëren. Omdat NAC Breda ook niet gevaarlijk werd was de logische ruststand 0-0.

LEES OOK: Gedrag van Steven Bergwijn tegen NAC irriteert Ajax-fans: ‘Dat doe je tóch niet’ In de tweede helft scoorde NAC uit het niets de openingstreffer. Elías Omarsson stuurde Mathew Garbett weg, die oog in oog met Remko Pasveer rustig bleef en de bal onder de doelman door schoof: 1-0. Lang kon NAC niet genieten van de voorsprong, want zes minuten later was het alweer gelijk.

Steven Berghuis mocht aanleggen voor een corner en zijn voorzet vond het hoofd van Hato, die van dichtbij raak kopte: 1-1. Daarna werd Ajax steeds sterker en kostte het de NAC verdedigers steeds meer moeite om de Amsterdammers weg te houden bij het eigen doel. Maar ondanks het enorme overwicht wist Ajax nauwelijks kansen te creëren.

In het begin van de blessuretijd had Boy Kemper nog lucht voor een lange rush, die door Gaaei werd gestopt door een overtreding. Uit de vrije trap kopte aanvoerder Van den Bergh raak: 2-1. Daarna drong Ajax nog wel aan, maar scoorde niet meer.

LEES OOK: Ajax-fans wijzen massaal dezelfde zondebok aan: ‘Laten we snel afscheid nemen’ NAC boekt hiermee de eerste zege in vijf jaar in de Eredivisie en komt qua punten op gelijke hoogte met Ajax. Het is voor NAC de eerste competitiezege op Ajax sinds 2007. De Amsterdammers verliezen voor de tweede keer in vier dagen en gaan zich nu opmaken voor het Europese treffen met Jagiellonia, komende donderdag.

🔗 Gedrag van Steven Bergwijn tegen NAC irriteert Ajax-fans: ‘Dat doe je tóch niet’ Terwijl Steven Bergwijn op de bank zat bij Ajax tegen NAC Breda was hij het middelpunt van kritiek. Het was een verschrikkelijke wedstrijd om na te kijken wat slecht spel van ajax als Farioli zo door gaat met het wisselen van speler haalt hij de kerst zeker niet het komt aardiggoed de buurt in wat ajax vorige seizoen gepresenteerd heeft Verlies tegen degradant kandidaat nummer 1 NAC. Geen automatismen, geen zekerheden voor de spelers, maar hé de trainer heeft wel met zijn manier van spelers keuze in de volgende wedstrijd weer 11 fitte spelers zoals hij graag ziet.

En Gaaei die volgens een enkeling straks 20 miljoen waard kan zijn en publiekslieveling laat bij de 2-1 weer zien dat hij totaal niet kan verdedigen. Met deze manier van je opstelling maken zorg je als trainer ervoor dat je de kerst niet gaat halen. Terecht verloren, het zag er werkelijk niet uit.

Te veel belangrijke spelers op de bank laten zitten gaat natuurlijk niet werken. Geen slimme zet van Farioli helaas. Je mag hopen dat hij er wat van geleerd heeft.

Op zich was hij toch vrij goed bezig vind ik. Hopelijk komt er langzaam aan verbetering die veel constanter van aard is. Dat is wat Ajax nodig heeft.

Ajax pakt dit jaar gewoon de conference of Europa league dat is 10x waardevoller dan 10 kampioenschappen in de eredivsie op rij, alle vertrouwen in dat ze dat gaan flikken. Een kampioenschap kun je zo al bijna vergeten als je tegen een Nac al je punten al inlevert moet je dadelijk al je topwedstrijden tegen psv en feyenoord en twente al winnen, is onmogelijk. Als ajax zo door gaat pakken ze helemaal niets Klopt.

Ajax gaat helemaal niks pakken. En dat is gezien de afgelopen periode helemaal niet zo erg. En ook gewoon logisch.

Elke andere club die zo in de shit komt gaat niet opeens prijzen pakken. Dit jaar wordt een lastig jaar maar realistisch denken is belangrijker dan denken dat je iets gaat winnen. Wat drink jij precies? Dat wil ik ook.

Het gaat nog een hele klus worden dit seizoen om die 5e plaats weer veilig te stellen! Fiascoli tovert elke wedstrijd een andere basis uit de hoge hoed.Eigengereidheid en arrogantie is leuk maar als je meteen de tweede wedstrijd verliest tegen, met alle respect NAC. En dus drie punten verspeeld.

Dan sla je de plank toch aardig mis. Europees zie Ajax wel stunten dit jaar. Ajax Europees is meestal een heel ander verhaal dan de oninteresante eredivisie.

Dit was niet goed. Had dit eigenlijk niet verwacht na de Europese wedstrijden. Ik ben benieuwd of dit een incident is of dat dit veel vaker zo gaat verlopen.

Tegen NAC moet je als Ajax zijnde gewoon 3 punten pakken Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen..