Meunier overleeft tegen Mourinho, comeback Twente te laat

featured-image

Dinsdagavond worden er in de derde voorronde van de Champions League heel wat wedstrijden afgewerkt. Union kent zijn tegenstander in een eventuele play-off, want Lille heeft met de nodige moeite de return tegen Fenerbahçe overleefd. FC Twente moet dan weer ondanks een Belgische goal een kruis maken over het kampioenenbal.

Knappe comeback Twente volstaat niet De Nederlanders hadden nog hoop na een 2-1-nederlaag op het veld van Red Bull Salzburg vorige week, maar die werd snel de kop ingedrukt. De Oostenrijkers bleken een maatje te groot en stonden na 25 minuten al op 0-2 dankzij goals van Kjaergaard en Dorgeles (ex-Westerlo). Vlak voor rust leek Twente zich weer in de strijd te knokken met de aansluitingstreffer van Hilgers, maar Yeo drukte in de openingsminuut van de tweede helft de hoop alweer de kop in.

Toch gaf Twente zich nog niet gewonnen. Het zette nog een knappe comeback in met dank aan goals van onze landgenoot Van Hoorenbeeck en Steijn. Meunier bibbert in Istanboel Het bleef echter bij die 3-3 en dat was voor de Tukkers niet voldoende.

Zij zakken af naar de Europa League, waar ook José Mourinho met Fenerbahçe aan de bak zal moeten. Hij kon een 1-0-nederlaag uit de heenwedstrijd tegen Lille niet meer goedmaken. Het scheelde echter niet veel, want een own-goal van Diakité in blessuretijd zorgde ervoor dat verlengingen moesten beslissen over wie zou doorgaan.

Thomas Meunier werd bij Lille gewisseld bij de start van de tweede verlenging en zag dus vanaf de bank hoe twee minuten voor tijd Jonathan David vanop de stip zijn ploeg alsnog de kwalificatie bezorgde..