Lukebakio scoort, PSG wervelt, sensatie bij Leverkusen

featured-image

In het buitenland stonden vanavond heel wat duels op de menukaart. Zo werden er matchen afgewerkt in de Ligue 1, Bundesliga en La Liga. We maakten daar een kort overzicht van.

Lukebakio start en scoort In Spanje nam Celta de Vigo het op tegen Valencia. Het werd 3-1. Mingueza, Aspas, Beltran en Lopez waren de schutters van dienst.

Om 21u begonnen Sevilla en Villarreal aan hun duel. Lukebakio startte in de basis, Lokonga en Idumbo zaten op de bank. Danjuma bracht de bezoekers op 0-1, maar Lukebakio scoorde tegen.

Leverkusen geeft 0-2 weg In Duitsland ging Leverkusen op bezoek bij Mönchengladbach. Xhaka bracht de landskampioen met een heerlijke pegel op voorsprong. Xhaka trof even later de paal, Boniface de lat.

Nog voor de rust scoorde Wirtz de verdiende 0-2. Net na de rust scoorde Elvedi de 1-2. Terug spanning.

Leverkusen was beter, maar in de slotfase bezorgde Kleindienst (ex-AA Gent) de thuisploeg alsnog een punt. Zo leek het althans, maar in de 99ste minuut kreeg Leverkusen een penalty. Wirtz zette zich achter de bal en miste, maar in de rebound schoot hij binnen.

Een sensationeel einde van een wervelende pot voetbal. In de Ligue 1 gaf PSG in eigen huis Montepellier partij. Barcola opende al snel de score voor de Parijzenaars.

Asensio besliste nog voor de pauze de match met de 2-0. In de tweede helft wisten Barcola, Hakimi, Kang-in en Zaïre-Emery de 6-0-eindstand op het bord te zetten. 🚨🇩🇪 GOAL | Mönchengladbach 0-1 Bayer Leverkusen | Xhaka WHAT A FANTASTIC GOAL FROM XHAKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pic.

twitter.com/Qj1eg1ayuQ 🔴🔵🤩Le beau but de Barcola ! pic.twitter.

com/WQRMuqAiMt Sevilla - Villarreal 45' Goal: [1] - 1 Dodi Lukebakio #SevillaFCVillarreal pic.twitter.com/8INQHtwXoI.