LIVE UEFA Nations League | Joselu scoort snel voor Spanje, Poulsen scoort met omhaal voor Denemarken

Vier wedstrijden vandaag in de A-divisie van de UEFA Nations League. Europees kampioen Spanje bleef donderdag in Servië steken op 0-0 en treft vanavond Zwitserland in het Stade de Genève. Het Portugal van Cristiano Ronaldo, die donderdag het 900ste doelpunt in zijn carrière maakte, neemt het op tegen Schotland. Bekijk het programma en de tussenstanden hieronder via de livewidget en daaronder is vanaf 20.45 uur het duel tussen Zwitserland en Spanje te volgen.

featured-image

Denemarken is uitstekend begonnen aan de Nations League. Drie dagen na de 2-0 tegen Zwitserland werd ook Servië met 2-0 verslagen in het sfeervolle Parken in Kopenhagen. De jonge aanvaller Albert Grønbaek, die donderdag debuteerde, maakte tien minuten voor rust zijn eerste interlandgoal na een mooie combinatie met Yussuf Poulsen.

De 30-jarige aanvaller van RB Leipzig, waar hij al sinds 2013 speelt, maakte er na een uur zelf 2-0 van met een prachtige omhaal met links. Denemarken stond deze week onder leiding van Lars Knudsen, die even was ‘uitgeleend’ door FC Augsburg waar hij assistent-trainer is. Morten Wieghorst is eigenlijk de interim-bondscoach nadat Kasper Hjulmand stopte na het EK, maar Wieghorst moest zich ziek afmelden voor deze interlandperiode.

Dragan Stojković heeft nog altijd de leiding bij Servië, maar hij ligt overhoop met flink wat sterspelers. Dusan Vlahovic, Aleksandar Mitrovic, Nemanja Gudelj, Filip Kostic en Sergej Milinković-Savić waren allemaal niet van de partij omdat ze zich hadden afgemeld. Fenerbahçe-aanvaller Dusan Tadic (35) is definitief gestopt als international na het EK in Duitsland, waar Servië als een van de acht landen al in de poulefase sneuvelde.

Zwitserland denkt drie minuten later op 1-1 te kome via Becir Omeragic, maar het feest gaat niet door omdat Remo Freuler in aanloop naar het doelpunt buitenspel maakte. Daar is de vroege voorsprong voor Spanje. Joselu kopt van dichtbij raak na een fraaie actie en voorzet van Lamine Yamal vanaf rechts.

Joselu maakte al tijdens het EK in Duitsland de overstap van Real Madrid naar Al-Gharafa in Qatar, maar werd door bondscoach Luis de la Fuente toch gewoon weer opgeroepen en maakt dat vertrouwen nu waar met deze goal. We zijn begonnen in het Stade de Genève, waar Zwitsterland het opneemt tegen Europees kampioen Spanje. De vierde debutant bij Denemarken deze week.

De 23-jarige middenvelder van Genoa mag nog tien minuten meedoen van interim-bondscoach Lars Knudsen. Geel voor de lange verdediger van AC Milan, die zijn elleboog hard in de ribbenkast van de Deense captain Pierre-Emile Højbjerg zet. Na een goal en assist zit het werk erop voor Yussuf Poulsen.

Jonas Wind mag zich nog even twintig minuten uitleven in de spits. Yussuf Poulsen gaf in de eerste helft al een fraaie assist en maakt er een kwartier na rust zelf op fraaie wijze 2-0 van voor Denemarken. Met een omhaal met links verdubbelt hij de voorsprong voor Denemarken.

De 30-jarige aanvaller uit Kopenhagen, die al sinds 2013 voor RB Leipzig speelt, staat nu op 14 goals in 85 interlands voor Denemarken..