LIVE: Sparta-Feyenoord (1-0) De tweede helft van start, Sparta nog op voorsprong

Vanaf 13:00 volg je alles over de Rotterdamse derby Sparta-Feyenoord op Radio Rijnmond en het liveblog.

featured-image

VOETBAL LIVE: Sparta-Feyenoord (1-0) De tweede helft van start, Sparta nog op voorsprong Rijnmond Redactie Vandaag, 13:00 • 4 minuten leestijd Sparta juicht na de 1-0 tegen Feyenoord © Hans van der Valk/Orange Pictures Vanaf 13:00 volg je alles over de Rotterdamse derby Sparta-Feyenoord op Radio Rijnmond en het liveblog. Om 13:00 start de radio-uitzending vanaf het Kasteel. Dennis van Eersel en Dennis Kranenburg doen het commentaar bij de wedstrijd.

De presentatie ligt in handen van Jesse van Someren. Volg hieronder het liveblog van de wedstrijd. Dit wordt de 144e ontmoeting tussen de Rotterdamse clubs.

Vorig seizoen werden de punten gedeeld op het Kasteel door een treffer in de blessuretijd van Leo Sauer. Daardoor werd het 2-2. LIVEBLOG 45' Het is rust! Scheidsrechter Bos fluit voor de rust en de heren kunnen aan de thee.

Er zijn heel wat reparatiewerkzaamheden te verrichten voor de mannen van Brian Priske. Het tempo is veel te laag om het de Spartanen echt lastig te maken. Sparta heeft zijn zaakjes meer dan prima op orde.

45' Gele kaart Eerdhuijzen Eerdhuijzen deelt een smerige trap uit aan de zijlijn. Ook hij verdwijnt in het boekje van scheidsrechter Bos. 45' 3 minuten blessuretijd Scheidsrechter Bos trekt er drie minuten blessuretijd bij.

Kan Feyenoord vlak voor rust nog wat terug doen? 34' Hancko op de bon na protest Na de goal van Neghli protesteert Hancko misschien wel niet heel onterecht bij scheidsrechter Bos, want Verschueren ligt op de grond met een hoofdblessure. Daar is de scheidsrechter niet van gediend en deelt een gele kaart uit aan de Slowaak. 33' GOAL SPARTA WAT EEN GOAL VAN CAMIEL NEGHLI! Wellenreuther moet ver uitkomen, omdat Smal niet op staat te letten.

Hij moet het kopduel winnen van Verschueren en de bal belandt voor de voeten van Neghli. Hij twijfelt geen enkel moment en knalt hem fantastisch binnen! 32' Tweede gele kaart van de wedstrijd Ramiz Zerrouki gaat op de bon na een harde sliding op het middenveld. 26' Gele kaart Sparta Van der Kust ontvangt de gele prent van scheidsrechter Bos.

De Spartaan deelde een lelijke tik uit aan Calvin Stengs. De vrije trap leverde niks op. 23' Justin Bijlow wordt toegezongen De vertrekkende Justin Bijlow wordt toegezongen door Het Legioen.

Hij komt de dugout uit en krijgt een daverend applaus. Wat een mooi gebaar! Het Legioen bedankt Justin Bijlow voor bewezen diensten © Rijnmond 22' Oei Wellenreuther! De keeper van Feyenoord treuzelt in de opbouw en schiet de bal tegen Nassoh aan. Feyenoord kan net op tijd reageren om een grote kans te voorkomen en verdedigt de bal uit.

10' Eerste tien minuten voorbij De eerste tien minuten zijn voorbij. Feyenoord heeft veel de bal, maar is slordig. Sparta heeft één grote kans gehad.

Er is nog geen duidelijke betere partij. 8' Eerste kans Feyenoord Feyenoord krijgt een corner en Stengs vindt daar Paixão. De Braziliaan schiet net over het doel vanaf de rand van de zestienmeter.

6' Lauritsen op de lat! De eerste beste aanval van Sparta na vijf minuten komt op het hoofd van Lauritsen en hij kopt via de vingertoppen van Wellenreuther op de lat. Sparta kon de goal al ruiken! De bal rolt! De spelers zijn er klaar voor en de bal rolt op Het Kasteel. Sparta wint de tos.

Scheidsrechter Alex Bos heeft gefloten voor het begin van de wedstrijd. Bijlow zit voor de laatste keer op de bank Justin Bijlow vertrekt meteen na de wedstrijd naar zijn nieuwe club Southampton. Priske over het het ontbreken van het drietal: 'Ik hoop ze snel terug te hebben' De drie afwezigen bij Feyenoord lijken relatief snel weer te kunnen herstellen.

"Het was een lastige week. Vooral gister was erg zwaar voor ons. Milambo werd wakker met pijn en tijdens de sessie liep Bueno een kleine blessure op.

Bart heeft al de hele week moeite gehad. We hopen dat ze snel weer aansluiten en we vandaag weer drie punten meenemen naar de andere kant van de brug." Nog een klein half uur voor de start Nog een kleine 30 minuten voordat de Rotterdamse derby gaat beginnen.

De spelers zijn er klaar voor. De keepers betreden het veld De eerste spelers warmen zich op voor de clash. De keepers van Sparta komen onder luid applaus het veld op.

Drietal spelers ontbreekt bij Feyenoord Bart Nieuwkoop, Antoni Milambo en Hugo Bueno zitten niet in de selectie. Het drietal is niet fit genoeg. Ook de opstelling van Sparta is binnen! Trainer Jeroen Rijsdijk kiest voor de volgende elf namen.

Meissen vervangt Quintero. Opstelling Feyenoord bekend, Smal debuteert Sparta-Feyenoord (1-0) 36' 1-0 Neghli Opstelling Sparta: Olij, Reith, Meissen, Eerdhuijzen, Van der Kust, Baas, Clement, Neghli, Lauritsen, Verschueren, Nassoh Opstelling Feyenoord Wellenreuther, Geertruida, Beelen, Hancko, Smal, Zerrouki, Timber, Zechiël, Stengs, Gimenez, Paixão.