LIVE: Penalty's moeten geweldige editie van PSV-Feyenoord beslissen (4-4)

Het nieuwe voetbalseizoen wordt zondag traditioneel geopend met de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. Bekerwinnaar Feyenoord treft landskampioen PSV in Eindhoven. Rijnmond Sport doet natuurlijk verslag.

featured-image

FEYENOORD LIVE: PSV en Feyenoord gaan richting strafschoppen na zinderende Johan Cruijff Schaal (4-4) Vandaag, 17:55 • 8 minuten leestijd Antoni Milambo viert de 3-4 tegen PSV © Yannick Verhoeven/VK Sportphoto Het nieuwe voetbalseizoen wordt zondag traditioneel geopend met de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. Bekerwinnaar Feyenoord treft landskampioen PSV in Eindhoven. Rijnmond Sport doet natuurlijk verslag.

Op Radio Rijnmond mis je niets van PSV-Feyenoord. Dat duel begint om 18:00 uur. Rijnmond Sport start om 17:00 uur en duurt tot en met 20:00 uur.

Wanneer PSV en Feyenoord strafschoppen gaan nemen, dan gaat de uitzending langer door. Luister hieronder naar Rijnmond Sport: Dennis van Eersel en Dennis Kranenburg zijn de commentatoren in het Philips Stadion. Frank Stout presenteert de show.

Voormalig ADO Den Haag-trainer Giovanni Franken analyseert het duel. LIVE: PSV - Feyenoord 4-4 (1-2) 9' 1-0 Noa Lang 29' 1-1 Santiago Gimenez (penalty) 33' 1-2 Bart Nieuwkoop 48' 2-2 Luuk de Jong 54' 2-3 Santiago Gimenez (penalty) 65' 3-3 Guus Til 72' 3-4 Antoni Milambo 80' 4-4 Luuk de Jong (penalty) Opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Geertruida, Beelen, Hancko; Nieuwkoop (69' Lingr), Zerrouki (60' Milambo), Zechiël, López (77' Read); Stengs, Gimenez (69' Ueda), Paixão (77' Ivanusec) Ook houden we op deze pagina een liveblog rondom deze wedstrijd bij. Dat kun je hieronder vinden.

Ververs dit bericht voor de laatste updates. De Jong gaat in elk geval niet vanaf elf meter trappen Luuk de Jong strompelt naar de kant na een slopende wedstrijd. Ricardo Pepi vervangt de aanvoerder van PSV.

Bijna het vijfde Rotterdamse doelpunt Calvin Stengs slingert in de tweede minuut van de blessuretijd aan de linkerkant de bal goed voor. Dávid Hancko knikt namens Feyenoord die vrije trap naast. PSV ontsnapt in deze fase.

Nog zeven minuten blessuretijd Deze lekkere editie van de Johan Cruijff Schaal duurt nog even, want scheidsrechter Jeroen Manschot telt minstens zeven minuten extra tijd erbij. Dams laat weten dat 'ie er is Matteo Dams beukt doelpuntenmaker Antoni Milambo naar het gras. De PSV'er verdwijnt met een gele kaart achter zijn naam in het boekje van de arbiter.

GOAL: 80' 4-4 Luuk de Jong (penalty) Vanaf elf meter is het voor Luuk de Jong een koud kunstje om de vierde Eindhovense goal van de avond te maken. Niet voor het eerst vandaag staan PSV en Feyenoord weer gelijk. 4-4! Guus Til (links) en aanvoerder Luuk de Jong (rechts) feliciteren elkaar na de 4-4 bij PSV-Feyenoord © Orange Pictures - Broer van den Boom Voor de meeschrijvers: Ayase Ueda heeft een gele kaart achter zijn naam staan.

Een strafschop voor PSV! Feyenoord-doelman Timon Wellenreuther, die al een gele kaart achter zijn naam heeft staan, tikt PSV-middenvelder Guus Til aan. Nu mag de landskampioen vanaf elf meter aanleggen. Scheidsrechter Jeroen Manschot toont de Duitser geen gele prent.

Twee verse krachten in de ploeg Luka Ivanusec en Givairo Read hebben het veld namens Feyenoord betreden. Marcos López en Igor Paixão mogen uitrusten. GOAL: 72' 3-4 Antoni Milambo Het publiek in het Philips Stadion krijgt waar voor zijn geld.

Belangrijker: Feyenoord komt wéér aan de leiding bij PSV! De Rotterdammers hebben een opmerkelijke vrije trap in huis. Ayase Ueda legt de bal terug op Antoni Milambo, die vervolgens de 3-4 erin prikt. Zo klonk de 3-4 van Antoni Milambo bij PSV-Feyenoord op Radio Rijnmond Geel voor Nieuwkoop; Priske past dubbele wissel toe Bart Nieuwkoop maakt een overtreding, krijgt daarvoor een gele kaart en moet geblesseerd naar de kant.

Ook Santiago Gimenez wordt ondertussen naar de kant gehaald. Daarmee haalt Feyenoord-trainer Brian Priske de doelpuntenmakers uit het team. Ondrej Lingr en Ayase Ueda komen in de ploeg.

GOAL: 65' 3-3 Guus Til Feyenoord knoeit in de achterhoede en krijgt de bal niet weg. Guus Til weet daar vervolgens wel raad mee. De middenvelder doet met de 3-3 zijn oude ploeg pijn.

Hij staat koud op het veld, maar heeft zijn doelpuntje alweer te pakken. Dubbele vervanging bij PSV Voormalig Excelsior-aanvaller Couhaib Driouech en oud-Feyenoorder Guus Til verschijnen bij de Eindhovenaren binnen de lijnen. Ismael Saibari en Malik Tillman zijn eraf gegaan.

Zechiël is klaar voor vandaag Antoni Milambo heeft op het uur het veld betreden. Hij lost op het middenveld Gjivai Zechiël af. GOAL: 54' 2-3 Santiago Gimenez (penalty) Het is wederom raak voor de Mexicaan! Santiago Gimenez schiet vanaf elf meter de 2-3 tegen het net.

Feyenoord leidt weer op bezoek bij PSV. Zo klonk de 2-3 van Santiago Gimenez bij PSV-Feyenoord op Radio Rijnmond Weer een strafschop voor Feyenoord! PSV-keeper Walter Benítez haakt Feyenoord-spits Santiago Gimenez in het Eindhovense zestienmetergebied. De doelman krijgt een gele kaart voor deze overtreding, omdat verdediger Ryan Flamingo namens de thuisploeg nog meeloopt.

De penalty blijft voor de Rotterdammers staan. Applaus in het Philips Stadion Vanwege het overlijden van de hartstochtelijke PSV-supporter Eric 'Provie' Provaas gaan de supporters van PSV én Feyenoord in de vijftigste minuut staan om hem te eren. GOAL: 48' 2-2 Luuk de Jong De voorsprong van Feyenoord wordt in de tweede helft snel weggegeven.

PSV speelt een aanval knap uit. Luuk de Jong rondt op aangeven van Malik Tillman koeltjes af. Het staat 2-2 in Eindhoven.

Daar gaan we weer! PSV en Feyenoord staan weer op het veld voor de tweede helft. De Rotterdammers leiden in het Philips Stadion. De stand? 1-2! De rust is begonnen! Even ademhalen, want de pauze breekt aan.

PSV en Feyenoord gaan na een leuke eerste helft bijkomen. Het staat 1-2 in Eindhoven. Wat een kans! Ongelofelijk! Feyenoord laat na om het derde doelpunt te maken.

Eerst frommelt Bart Nieuwkoop niet zijn tweede treffer van de avond binnen. PSV-keeper Walter Benítez heeft vervolgens dé redding van de wedstrijd in huis op de rebound van Igor Paixão. Een paar tellen later toont Jeroen Manschot de gele kaart aan Noa Lang voor een opstootje.

Gimenez en Zerrouki op de bon Santiago Gimenez tikt Joey Veerman aan. Scheidsrechter Jeroen Manschot toont vlak voor de rust de gele kaart aan de spits en doelpuntenmaker van Feyenoord. Even later wordt ook Ramiz Zerrouki bestraft voor een overtreding op Noa Lang.

De Algerijnse middenvelder ontvangt eveneens de gele prent. Niet alles verandert in goud Calvin Stengs probeert het van afstand. PSV-keeper Walter Benítez heeft geen problemen met het schot van de Feyenoorder.

GOAL: 33' 1-2 Bart Nieuwkoop Feyenoord komt zelfs aan de leiding in het Philips Stadion! De Rotterdammers bouwen van achteruit op. Santiago Gimenez passeert twee PSV'ers en geeft de bal laag en strak voor. Bart Nieuwkoop schuift vervolgens de 1-2 in de goal.

Zo klonk de 1-2 van Bart Nieuwkoop bij PSV-Feyenoord op Radio Rijnmond GOAL: 29' 1-1 Gimenez (strafschop) Het staat gelijk in Eindhoven! Santiago Gimenez schiet namens Feyenoord de bal feiloos achter PSV-doelman Walter Benítez. 1-1! Zo klonk de 1-1 van Santiago Gimenez bij PSV-Feyenoord op Radio Rijnmond Penalty voor Feyenoord! Gijvai Zechiël gaat aan de wandel en wordt in het zestienmetergebied van PSV neergelegd. Fredrik Oppergård is de dader.

De bal gaat op de stip. Feyenoord kan gelijk gaan maken. Saibari haalt uit Aan de rechterkant van het strafschopgebied neemt Ismael Saibari de bal aan.

De aanvallende middenvelder van PSV knalt die hoog over en naast het doel van Feyenoord. Wellenreuther met een knappe redding Luuk de Jong staat bij de tweede paal buitenspel, maar de save van Feyenoord-keeper Timon Wellenreuther mag er zeker zijn. De Duitse doelman tovert een geweldige reflex uit zijn linkerhandschoen als de spits van PSV een scherpe voorzet op de goal krijgt.

Dennis Kranenburg live op Radio Rijnmond Feyenoord is slordig in de opbouw. Ook wordt Timon Wellenreuther telkens naar zijn linkerbeen gedwongen. Minuut 17 Dat scheelt weinig Weer voert PSV de druk op.

Vanaf rechts komt Johan Bakayoko naar binnen. De Belg trapt de bal vervolgens met het linkerbeen. Zijn poging gaat net naast.

GOAL: 9' 1-0 Noa Lang PSV opent de score tegen Feyenoord. Noa Lang schiet de thuisploeg op een 1-0 voorsprong na een goede pass van Johan Bakayoko. PSV-aanvaller Noa Lang is blij na zijn goal en Dávid Hancko baalt namens Feyenoord © Orange Pictures - Broer van den Boom Ondertussen heeft Timon Wellenreuther een gele kaart gekregen, omdat hij protesteert bij scheidsrechter Jeroen Manschot.

Sinds dit seizoen mag alleen de aanvoerder van beide teams met de arbitrage praten. Volgens Wellenreuther wordt er een overtreding gemaakt op Ramiz Zerrouki. Daar denkt Manschot anders over.

Daar duikt PSV gevaarlijk op Een spectaculair begin in het Philips Stadion. Aan de linkerkant gaat PSV-aanvaller Noa Lang uit Capelle aan den IJssel er vandoor. Johan Bakayoko probeert bij de eerste paal een fraai hakje.

Gelukkig voor Feyenoord gaat dit hoogstandje voorlangs. Nieuwkoop knikt op de PSV-goal Een minuut later sticht Feyenoord weer gevaar. Bart Nieuwkoop kopt de bal recht op PSV-keeper Walter Benítez af.

Hard schot van Paixão Feyenoord start goed aan de wedstrijd tegen PSV. In de derde minuut legt Igor Paixão in het zestienmetergebied van de Eindhovenaren aan. Doelman Walter Benítez ranselt het schot van de Braziliaan uit de goal, ten koste van een hoekschop.

Die levert de Rotterdammers niets op. De bal rolt in Eindhoven! Scheidsrechter Jeroen Manschot geeft het beginsignaal voor PSV-Feyenoord. 'Hopelijk zet Feyenoord druk' Giovanni Franken analyseert voorafgaand het duel tussen PSV en Feyenoord op Radio Rijnmond .

Hij kijkt uit naar de strijd om de Johan Cruijff Schaal. "Priske heeft aangegeven dat hij houdt van drukzetten naar voren. Ik hoop dat in dit duel ook te zien.

Hopelijk zakt Feyenoord niet in. Hoe Feyenoord het gaat doen, daar kijk ik naar uit", kondigt Franken aan. Priske legt zijn keuze voor Wellenreuther uit Brian Priske laat op ESPN vallen dat hij vrijdag Timon Wellenreuther al heeft ingelicht.

"Timon Wellenreuther is de eerste keuze bij Feyenoord. We hebben in de lange voorbereiding gekeken wat de beste keuze was." Volgens Priske was het geen gemakkelijke beslissing.

"We hebben twee goede doelmannen. Een luxeprobleem, maar ik kies voor Wellenreuther", zegt de Deen. Timon Wellenreuther gaat voor zijn kans bij Feyenoord © VK Sportphoto/Yannick Verhoeven "Voor Justin Bijlow is dit een moeilijk besluit", legt Priske uit, die veel volwassenheid bij de Nederlandse doelman terugzag.

""Zoals verwacht reageerde Justin Bijlow heel erg professioneel op mijn keuze. Nu is het aan hem om zich terug te knokken." Over de strijd om de Johan Cruijff Schaal is de trainer van Feyenoord duidelijk: "We zijn naar PSV gekomen om te winnen en te presteren", stipt Priske resoluut aan.

Opstelling Feyenoord: Priske hakt knopen door in het doel Niet Justin Bijlow, maar Timon Wellenreuther staat bij Feyenoord tussen de palen. Ook keert Calvin Stengs terug in de basis. Verder zit Quinten Timber reserve.

Opstelling PSV: Til op de bank Voormalig Feyenoorder Peter Bosz maakte zojuist de opstelling bekend voor het treffen met Feyenoord. Guus Til speelde in het verleden één seizoen op huurbasis in De Kuip en start bij de Eindhovenaren op de bank. Waarom de voorbereiding van Feyenoord niks zegt, maar PSV zondag wel de grote favoriet is In de eerste FC Rijnmond van het nieuwe seizoen zaten Ali Boussaboun, Dennis van Eersel en Harry van der Laan aan tafel bij Bart Nolles.

Er werd vrijdag gekeken naar de start van het nieuwe seizoen, met de traditionele strijd om de Johan Cruijff Schaal. Kijk hieronder de volledige uitzending van FC Rijnmond terug: Priske gebrand na niet ideale voorbereiding van Feyenoord Een verkapte oefenwedstrijd? Nee, zo ziet de nieuwe trainer van Feyenoord het duel om de Johan Cruijff Schaal zeker niet. Brian Priske is gebrand op succes in de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen, zo blijkt uit de persconferentie die hij vrijdag gaf in Zeist.

Kijk die persconferentie hieronder terug: Kijk hier naar de persconferentie voor de Johan Cruijff Schaal Welkom op ons liveblog! PSV en Feyenoord ontmoeten zondagavond om 18:00 uur elkaar in het Philips Stadion. De winnaar van dit duel steekt na afloop de Johan Cruijff Schaal omhoog. Jeroen Manschot is de scheidsrechter van dienst.