LIVE | Gravenberch zet FC Den Bosch vlak voor rust op voorsprong, Burgering profiteert van slordig MVV

Danzell Gravenberch heeft de Maastrichtse verdediging dan eindelijk gebroken. Een uitstekend keepende Romain Matthys had na enkele cruciale reddingen geen antwoord op een keurig afgemaakte aanval van FC Den Bosch. Byron Burgering verschalkte de verdediging van MVV en gaf de bal aan de volledig vrijstaande Gravenberch die de bal zo kon binnentikken.

featured-image

Einde eerste helft Verder gebeurde er weinig meer na het voorlopig enige doelpunt van de wedstrijd. Op basis van de gecreëerde mogelijkheden kreeg FC Den Bosch waar het recht op had: een voorsprong. Tot zo voor de tweede helft! 1-0 GOAL van Danzell Gravenberch! En nu is Matthys wél verslagen.

Een grote fout in de Maastrichtse verdediging wordt keihard afgestraft. Byron Burgering kan de bal makkelijk afpakken en raast opnieuw op de rechterflank richting het doel van MVV. Matthys moet uitkomen, maar Burgering weet de bal op tijd af te leggen op de aanstormende Danzell Gravenberch.

Die kan de bal zo in het lege doel tikken. Wat een reddingen van Matthys! We zeiden net al dat Matthys een zeer goede keeper was. Hij onderstreept het in aanloop naar rust nog maar eens.

Eerst is hij heel alert als Byron Burgering op snelheid op hem af komt stormen en redt hij koelbloeding op de inzet van de aanvaller van FC Den Bosch. In de nastoot schiet Mees Laros op de vuisten van Matthys. FC Den Bosch komt goed weg Een hoekschop van MVV wordt door spits Braken verlengd.

De bal gaat vervolgens langs alles en iedereen. Gele kaart voor Nick de Groot Opnieuw gaat er een speler van FC Den Bosch op de bon. Verdediger Nick de Groot is te laat en krijgt een kaart van Bas Nijhuis.

Omhaal...

maar geen bal Een voorzet vanaf de linkerkant van MVV komt op de rand van het zestienmetergebied van FC Den Bosch. Braken is al voorbij de bal, draait om en probeert het dan met een omhaal. De gedachte blijkt mooier dan de uitvoering: hij mist de bal volledig.

MVV van dichtbij Ook MVV schiet voor het eerst tussen de palen. Aanvaller Ferre Slegers geeft de bal handig mee aan de dieplopende Braken. De spits haalt uit, maar Van de Merbel ligt op tijd in de hoek en kan de bal tot hoekschop werken.

Twee grote kansen voor FC Den Bosch MVV heeft een goede keeper in de goal staan, weten we vanaf nu. Eerst keert hij een keurig geplaatste vrije trap van Byron Burgering. Een paar tellen later komt Danzell Gravenberch in een één-op-één met de goalie, maar opnieuw is Mathys een sta-in-de-weg.

Poging Gravenberch Danzell Gravenberch mag weer in de basis starten en vormt samen met Byron Burgering en de achter de spitsen spelende Angel-Side laat van zich horen Niet alleen de M-Side is vocaal aanwezig vanavond in De Vliert. De MVV-supporters hebben ook een nagenoeg gevuld uitvak, schreeuwen hun kelen schor en zwaaien met hun vlaggen. Wederom een mooi sfeertje hier in Den Bosch.

Gele kaart voor Sheddy Barglan Een meer dan terechte gele kaart. MVV-aanvaller Rayan Buifrahi wil razendsnel een aanval opzetten, maar Sheddy Barglan voorkomt dat met een stevige sliding. Nijhuis kan niet anders dan de Soedanees international geel geven.

Burgering met eerste schot Scheidsrechter Bas Nijhuis wuift dat FC Den Bosch door mag gaan na een overtreding op MVV-middenvelder Bryan Smeets. Byron Burgering kan daarvan profiteren en neemt het Maastrichtse doel voor het eerst onder vuur. De bal komt echter in de ballenvanger achter het doel terecht.

Flipperkastmoment in Bossche zestien De bal ging even alle kanten uit in het zestienmetergebied van Pepijn van de Merbel. Het is uiteindelijk een speler van MVV die FC Den Bosch-verdediger Stan Henderikx een duwtje in de rug geeft en daarvoor wordt bestraft. Braken schiet over Thijs van Leeuwen laat zich wat makkelijk uitspelen door MVV-spits Sven Braken.

Met genoeg ruimte om door te lopen richting de defensie lijkt de aanvaller FC Den Bosch-doelman Pepijn van de Merbel voor een eerste keer te willen testen. De bal vliegt echter de tribune in. Eerste helft afgetrapt Reijenga heeft afgetrapt.

.. .

..en levert de bal zo in de voeten bij een middenvelder van MVV.

Hij gaat direct naar de kant en wordt toegezongen door de M-Side, terwijl de 22 spelers de wedstrijd op gang trappen. We kunnen eraan beginnen! Daar komen de spelers! En Tijmen Reijenga. Hij loopt samen met de mascotte en de scheidsrechter het veld op.

Zometeen dus nog even een momentje voor de Bosschenaar die deze zomer goud won op de Olympische Spelen. Warming-up..

. Nog een paar minuten tot de aftrap. David Nascimento waarschuwt zijn ploeg Van gemakzucht is er bij de spelers van FC Den Bosch nog niks te merken.

Iedereen is uitgefeest na de 6-1-overwinning tegen Jong AZ. Trainer Nascimento eist ook dat zijn ploeg hetzelfde moet brengen. ,, .

Blijf op de hoogte van het laatste sportnieuws via de Brabants Dagblad-nieuwsbrief! Voor alle sportliefhebbers is er goed nieuws: BD.nl heeft een dagelijkse sportnieuwsbrief! Via deze nieuwsbrief krijgt u als lezer het relevantste en nieuwste sportnieuws rechtstreeks in uw inbox. en vink de sportnieuwsbrief aan.

Vul uw e-mailadres in en u bent klaar om dagelijks, rond de lunch, het laatste sportnieuws te ontvangen. Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!.