La Louvière zorgt voor het betere stuntwerk in Challenger Pro League

featured-image

De club van onder meer Frutos en Scifo blijft maar stunten in de Challenger Pro League. De promovendus pakte nu ook de scalp van Deinze en staat zowaar samen met RWDM mee aan kop van onze tweede afdeling. Mengt de Waalse club zich in de promotiestrijd? Ook in onze tweede afdeling stond er vanavond nog wat lekkers op het menu.

Deinze en La Louvière stonden tegenover mekaar in de Dakota Arena. Beide ploegen begonnen uitstekend aan het seizoen met een 7/9. De Oost-Vlamingen begonnen wel met de nodige financiële zorgen aan de partij, eerder deze week maakte de club bekend dat er strubbelingen zijn met de investeerder(s).

Topper levert al vroeg spektakel op Op het veld trok Deinze zich aanvankelijk niks aan van die extrasportieve problemen. Na een dikke vijf minuten spelen kreeg de thuisploeg al een strafschop (na een fout op Mertens) en die werd koeltjes omgezet door kapitein Hendrickx: 1-0. La Louvière toonde al een paar keer veerkracht dit seizoen en vocht zich na een halfuur spelen weer op gelijke hoogte.

Doelman Miras zag er niet goed uit bij een schot van Bongiovanni en Belheir profiteerde door de rebound te benutten: 1-1. De thuisploeg had voor rust veruit het meeste balbezit maar halfweg stond het wel gelijk. HT | 1-1 | We gaan rusten met een gelijkspel in de Dakota Arena.

Beide ploegen houden elkaar in evenwicht na 45 minuten vol strijdlust. 🟠⚫ #DEIRAAL pic.twitter.

com/HyXbwydjxc Promovendus zorgt voor absolute stunt Wie kon er na rust echt zijn wil opleggen en mee met RWDM aan kop komen? Het waren de bezoekers die scherp begonnen met een paar kansen, Miras toonde deze keer wel zijn kunnen. Aan de overzijde misten onder meer Vansteenkiste en Prychynenko een paar uitstekende kansen. Lange tijd leek het erop dat we geen winnaar meer zouden krijgen in de Dakota Arena maar de wedstrijd kende nog een fantastisch slot.

In blessuretijd kwam de bal centraal bij Maës en zijn schot vloog via een thuisspeler in de winkelhaak: 1-2. Zo hijst promovendus La Louvière zich zowaar naast RWDM aan kop van de rangschikking. FT | RAAL La Louvière pakt de zege en blijft ongeslagen in de #CPL ! 👏🟢 #DEIRAL pic.

twitter.com/L1V07PDH3h Scoreverloop: 1-0 (8') Hendrickx (p), 1-1 (29') Belkheir, 1-2 (90+1') Maës.