IJskoude douche: Club geeft Europese stunt compleet weg

featured-image

Club Brugge is met een valse noot aan de vernieuwde Champions League begonnen. Blauw-Zwart speelde op eigen veld nochtans een meer dan verdienstelijke wedstrijd tegen Borussia Dortmund. Maar na twee goals van Jamie Bynoe-Gittens én een penalty in de tweede helft, trokken de Duitsers het laken toch naar zich toe: 0-3.

Blauw-Zwart moest tijdens de openingsspeeldag meteen vol aan de bak tegen de verliezende finalist van vorig seizoen. En het waren ook de Borussen die het beste aan de wedstrijd begonnen. Malen liet een vroege openingsgoal echter liggen, Mignolet pakte dan weer uit met een goede redding op Adeyemi.

Vervolgens kon Club het evenwicht echter herstellen. Sterke eerste helft En na amper een kwartier spelen kreeg de thuisploeg zelfs een reuzenkans op de 1-0. Na een corner bleef de bal immers hangen in de zestien.

Vanaken en Onyedika waagden hun kans. De bal werd echter telkens afgeblokt, waarna het leer in de voeten van Vetlessen belandde. Die trapte op enkele meters van de goal echter op de lat.

Van een pechmoment gesproken. Soms willen ze er écht niet in! 😬❌ pic.twitter.

com/L7IZnkivFu Zo'n missers worden in de UCL doorgaans cash betaalt, maar Club bleef goede kansen krijgen. Het claimde ook tevergeefs een strafschop, terwijl Skov Olsen op Kobel trapte. Ook Dortmund prikte enkele keren tegen, aan de rust stond het echter nog 0-0.

Op dat moment hadden de Bruggelingen hun puntje zeker niet gestolen. Dodelijke invalbeurt Na de pauze bleef Club aanvankelijk minstens de evenknie. Maar de Belgische kampioen toonde zich te weinig efficiënt in de afwerking.

Onder meer Nilsson, Vanaken, Vetlesen en Tzolis lieten de Duitsers bibberen, de netten doen trillen lukte evenwel. Die missers werden uiteindelijk toch pijnlijk afgestraft. UNLUCKY.

😡🔵⚫ #ucl #championsleague #uefachampionsleague #brugge #clubbrugge #BRUBVB #BynoeGittens pic.twitter.com/GPWCZPLYe1 Bij Dortmund was Bynoe-Gittens inmiddels ingevallen en de Engelsman had het geluk duidelijk aan zijn zijde.

Zijn schot week immers af op Sabben en Ordoñez, waarna de bal alsnog in doel belandde. Een mokerslag voor Club. Zeker omdat Gittens er na een puike dribbel ook 0-2 van maakte.

Penaltyfout Mechele De thuisploeg moest de kelk uiteindelijk nog tot op de bodem ledigen. Mechele maakte immers een penaltyfout op Guirassy, die de elfmeter vervolgens netjes voorbij Mignolet trapte. Zo eindigde de partij uiteindelijk op een zware 0-3-nederlaag voor Club.

Een flinke opdoffer, want er zat wel degelijk meer in voor de West-Vlamingen. De kansen om alsnog door te stoten, krijgen zo ook meteen een stevige knauw..