Handbalsters Fortes Venlo verliezen strijd om Supercup van VOC

featured-image

De vrouwen van Cabooter Fortes Venlo hebben de strijd om de Supercup verloren. VOC uit Amsterdam was met 28-23 te sterk. Zo won in Houten de bekerwinnaar van de landskampioen.

Veranderingen In Venlo vonden afgelopen zomer een aantal veranderingen plaats. Waar afgelopen seizoen onder de naam Handbal Groot Venlo werd gespeeld, is van dit jaar Fortes Venlo de clubnaam. Daarnaast is er ook een nieuwe trainer.

René Baude werd afgelopen maart al aangekondigd als nieuwe coach als opvolger van Robin Gielen. De Duitser begon zijn periode als trainer van de Venlose vrouwen direct met de strijd om een prijs. Fortes Venlo en VOC hielden elkaar in evenwicht in het eerste kwartier: 6-6.

Dat kleine verschil tussen beide ploegen was ook het geval in het tweede gedeelte van de eerste helft. De Amsterdamse vrouwen gingen met een minimale voorsprong de rust in: 14-13. Grotere achterstand Aan het begin van de tweede helft werd dat verschil groter.

Fortes Venlo kwam niet tot scoren in de openingsminuten, terwijl VOC dat wel lukte. Daardoor stond het na ruim vijf minuten in de tweede helft 17-13 voor VOC. Dat verschil was een paar minuten later gegroeid tot een gat van zes doelpunten.

De Venlose vrouwen vochten zich terug tot een achterstand van drie doelpunten, maar op gelijke hoogte komen lukte niet meer. Uiteindelijk werd het 28-23 voor de ploeg uit Amsterdam. Eredivisie Volgende week begint de competitie.

Dan gaat Fortes Venlo op bezoek bij PSV. De andere Limburgse club in de Eredivisie, Vlug & Lenig uit Geleen, begint de competitie in eigen huis tegen Vélo. Deel dit artikel 💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.