Handbalster Nusser uitgeschakeld op Olympische Spelen

Een grote teleurstelling voor de Nederlandse handbalvrouwen. De ploeg is gesneuveld in de kwartfinale van de Olympische Spelen. Denemarken was te sterk, het werd 29-25. Daarmee komt er een einde aan het olympisch avontuur van Larissa Nusser uit Born.

featured-image

Daarmee komt er een einde aan het olympisch avontuur van Larissa Nusser uit Born. Het doel van de Oranjevrouwen vooraf was het halen van de halve finale. Sterk begin In de Noord-Franse stad Lille begon Oranje heel sterk aan de wedstrijd.

Het duurde maar liefst vijf minuten voordat de Deense ploeg voor het eerst scoorde, 1-5. Oranje liep snel uit naar een 4-7 voorsprong. Maar bij rust had Denemarken de achterstand omgebogen naar een voorsprong, 11-10.

Tweede helft Met nog 15 minuten op de klok keken de Nederlandse handbalsters tegen een 20-18 achterstand aan. Denemarken vergrootte de voorsprong mede door goede reddingen van hun doelvrouw Althea Reinhardt naar 25-21. In de slotfase bleef het gat tussen de Scandinavische handbalgrootmacht en Oranje steeds riant, minimaal vier punten.

Oranje kreeg het niet voor elkaar om dichterbij te komen en dus ging het in de volle hal in Lille ten onder. Tokio Tijdens de vorige Olympische Spelen in Tokio werd Oranje ook uitgeschakeld in de kwartfinale, toen was latere kampioen Frankijk te sterk. Deel dit artikel šŸ’¬ WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.