'Gimenez nam Feyenoord bij de hand en Wellenreuther was geweldig'

Feyenoord won zondagavond de Johan Cruijff Schaal door na strafschoppen af te rekenen met regerend landskampioen PSV. Na negentig minuten was het liefst 4-4, waarna de ploeg van trainer Brian Priske de penalty's beter nam. Met dank aan Timon Wellenreuther.

featured-image

FEYENOORD 'Gimenez nam Feyenoord bij de hand en Wellenreuther was geweldig' Gisteren, 22:50 • 2 minuten leestijd Spelers van Feyenoord vieren een goal van Gimenez © Peter Lous/Orange Pictures Feyenoord won zondagavond de Johan Cruijff Schaal door na strafschoppen af te rekenen met regerend landskampioen PSV. Na negentig minuten was het liefst 4-4, waarna de ploeg van trainer Brian Priske de penalty's beter nam. Met dank aan Timon Wellenreuther.

De doelman, die dit seizoen vooralsnog de voorkeur krijgt boven Justin Bijlow, keerde op prachtige wijze een strafschop van Johan Bakayoko. "Maar zijn mooiste redding was die tegendraadse actie", zegt Dennis Kranenburg in Podcast Feyenoord. Hij doelt op de redding van de Duitser op de inzet van Luuk de Jong, die overigens wel buitenspel stond.

Een andere uitblinker tegen PSV was de spits van Feyenoord, Santiago Gimenez. Hij scoorde twee keer vanaf elf meter. "Zijn assist (op Bart Nieuwkoop, red.

) was ook geweldig. Hij nam Feyenoord echt bij de hand." LEES OOK Feyenoord spoelt negatief gevoel weg en verslaat PSV na zinderende wedstrijd Feyenoord kon een opsteker wel gebruiken na twee forse uitglijders in de voorbereiding tegen Benfica en AS Monaco.

"Ook voor Priske is dit fijn", vindt Dennis van Eersel. "Lekker dat het na strafschoppen de kant van Feyenoord opvalt." Pijnpunten "Defensief is er nog werk aan de winkel, maar je zag bij Feyenoord ook snelle omschakelmomenten.

Dat is het positieve", aldus Kranenburg. Van Eersel: "Er zaten goede dingen bij, maar we hebben ook veel pijnpunten gezien. Als Feyenoord had verloren, was het weer gaan borrelen tot de volgende wedstrijd tegen Willem II.

" In Podcast Feyenoord gaat het verder over de tegenvallende Ramiz Zerrouki en Marcos Lopez. Laatstgenoemde werd door Kranenburg vergeleken met een oud wijf, toen hij Bakayoko veel te makkelijk een bal liet aannemen en een voorzet liet geven op de 3-3 van Guus Til. Luister jij de FC Rijnmond Podcast al? Abonneer je snel! Reageren op deze podcast? Mail ons op sport@rijnmond.