Geen revanche Rode Duivels tegen zwarte beest Frankrijk

featured-image

De Rode Duivels namen het in de Nations League op tegen zwarte beest Frankrijk. De manschappen van bondscoach Domenico Tedesco aasden op revanche na de uitschakeling op het afgelopen EK in Duitsland. Maar die wraak kwam er niet.

Frankrijk verloor op de eerste speeldag met 1-3 van Italië, maar bleken nu wéér een maatje te groot voor de Rode Duivels. Uiteindelijk werd het 2-0 voor de thuisploeg. Sterke start & balbezit De Belgen kwamen sterk uit de startblokken.

Met een overmacht aan balbezit konden de Rode Duivels de thuisploeg flink onder druk zetten. Dodi Lukebakio kon bijna vanuit een scherpe hoek scoren na een knappe voorzet van Kevin De Bruyne, maar doelman Mike Maignan stond pal. Het balbezit bleef voor de Belgen, maar de druk en het dreigende gevaar ging vervolgens liggen.

De Fransen kregen plots de betere kansen en na een halfuur spelen was het raak. Zeno Debast kon de bal niet goed wegwerken en Kolo Muani profiteerde optimaal. Wout Faes probeerde de bal nog van de lijn te werken, maar de 1-0 stond op het bord.

Tweede helft meteen mis In de tweede helft moesten de Rode Duivels achtervolgen en na een lange pauze van maar liefst twintig minuten kwam Frankrijk snel op rozen. Ousmane Dembele vuurde een kanonskogel af en liet Koen Casteels verweesd achter. De thuisploeg had een dubbele voorsprong.

pic.twitter.com/KWeY00IH8N Tedesco gooide fris bloed erin met Orel Mangala en Johan Bakayoko in plaats van Youri Tielemans en Dodi Lukebakio, maar de Fransen counterden erop los.

Even later kwam ook Charles De Ketelaere in het veld voor Loïs Openda en de ex- Club Brugge -aanvaller kreeg meteen een kans. Moeilijk tot grote kansen De Rode Duivels konden maar moeilijk grote kansen creëren terwijl de Fransen wél gevaar vonden op de counter. De inmiddels ingevallen Kylian Mbappé was dicht bij de 3-0, maar de sterspeler van Real Madrid schoof de bal net naast het doel.

Tien minuten voor tijd kwam Julien Duranville in het veld voor Jérémy Doku en Thomas Meunier voor Timothy Castagne. De jonge Duranville liet enkele mooie dribbels zien, maar een eindstation werd nooit gevonden. Frankrijk liet het nog na om de score verder uit te diepen en de eindstand bleef op 2-0 steken.

In de andere wedstrijd won Italië met 1-2 van Israël waardoor de Italianen aan kop gaan in Groep 2. Frankrijk staat nu tweede met drie punten en ook België telt drie punten. Israël is laatste met nul punten.