Ganshoren en Sporting Bruxelles uitgeschakeld na penalty's in 5de ronde Beker van België

Ganshoren loopt door de uitschakeling een confrontatie met ex-eersteklasser Eupen mis.

featured-image

FC Ganshoren (uitkomend in tweede amateurklasse) en Sporting Bruxelles (spelend in de derde amateurklasse) zijn zondagnamiddag uitgeschakeld in de vijfde ronde van de Beker van België. Beide Brusselse clubs verloren na strafschoppen. Ganshoren, dat zijn thuisvoordeel had verkocht aan het in derde amateurklasse uitkomende KSV Diksmuide, kwam al vroeg in de wedstrijd op achterstand tegen de West-Vlamingen, die ervoor hadden geopteerd de wedstrijd in het stadion van Oostende af te werken.

Boulhassane scoorde kort na de rust de gelijkmaker. Die stand bleef onveranderd, ook in de verlengingen. In de strafschoppenreeks delfde Ganshoren het onderspit.

Het verloor die met 2-3. De Brusselaars grijpen zo naast een thuisduel tegen ex-eersteklasser Eupen in de zesde ronde. Sporting Bruxelles (uit de derde amateurklasse) hield lang goed stand in en tegen Houtvenne, dat een reeks hoger uitkomt.

Tot drie keer toe maakten de Brusselaars een achterstand ongedaan, waarvan één keer in de verlengingen. In de strafschoppen had Bruxelles (dat zijn thuiswedstrijden in Neder-Over-Heembeek speelt) geen schijn van een kans: 4-1..