Flater van doelman Paulo Gazzaniga kost Girona stuntje bij Paris Saint-Germain

Een afgrijselijke blunder van de Argentijnse doelman Paulo Gazzaniga heeft Champions League-debutant Girona een stuntje in Parijs gekost. De keeper liet in de slotseconden een bal door zijn handen én benen glippen na een onschuldig schotje van Nuno Mendes en bezorgde daarmee Paris Saint-Germain de zege. Beide clubs zijn tegenstanders van PSV.

featured-image

Van de drie Nederlanders bij Girona had alleen Donny van de Beek een basisplaats. De middenvelder werd na een uur vervangen door zijn landgenoot Arnaut Danjuma. Oud-international Daley Blind bleef op de reservebank zitten.

Bij Paris Saint-Germain viel Marco Asensio kort voor rust uit met een blessure. Celtic won voor eigen publiek met ruime cijfers van Slovan Bratislava: 5-1. Twee treffers van de Schotten kwamen op naam van Japanners, Kyogo Furuhashi en Daizen Maeda.

Het doelpunt van Bratislava was fraai. Bij een achterstand van 3-0 werkte de Oostenrijker Kevin Wimmer de bal, na een uur spelen, met de buitenkant van zijn linkervoet diagonaal in de rechterbovenhoek. Borussia Dortmund begon de groepsfase met een geflatteerde zege van 3-0 bij Club Brugge.

Donyell Malen stond bij Dortmund in de basis. De eerste kans van de wedstrijd was voor de snelle Oranje-international die zijn inzet net voorlangs zag gaan. Aan de andere kant schoot de Noor Hugo Vetlesen tegen de lat.

Dortmund was met name voor rust de betere ploeg in het Jan Breydelstadion, maar verzuimde de vele kansen te benutten. Malen verdween na een uur naar de kant. In de 76ste minuut kwam Dortmund alsnog op voorsprong.

Invaller Jamie Bynoe-Gittens stond acht minuten in het veld toen hij Brugge-doelman Simon Mignolet in de verre hoek verraste: 0-1. Nog geen tien minuten later besliste diezelfde 20-jarige Engelsman het duel met zijn tweede treffer. Serhou Guirassy benutte in de extra tijd nog een strafschop: 0-3.

Wat een blunder! De Argentijnse doelman laat een schotje van Nuno Mendes door zijn benen glippen. Daar gaat de stunt van Girona. De doelman treuzelt bij een doeltrap en krijgt een kaart van de Duitse arbiter Daniel Siebert voor tijdrekken.

Girona mag op driekwart-wedstrijd nog altijd dromen van een stunt in Parijs. Hoewel PSG sterker en sterker wordt in de slotfase, staat het altijd nog maar 0-0 . Dat zou voor de Spanjaarden een onverwacht punt betekenen in de Champions League .

Oei! Daar komt Girona goed weg als Dembélé met een fraaie knal de lat raakt. Ineens is PSG veel sterker dan de Spanjaarden. Girona speelt een uitstekende wedstrijd in Parijs , waar het bij vlagen doet denken aan de club die vorig jaar maandenlang excelleerde in La Liga .

Paris Saint-Germain heeft het erg lastig met de Spaanse CL-debutant . De Nijkerkervener kan terugkijken op een prima wedstrijd voor Girona. Hij wordt vervangen door landgenoot Danjuma.