Feyenoord spoelt negatief gevoel weg en verslaat PSV na zinderende wedstrijd

Feyenoord heeft beslag gelegd op de Johan Cruijff Schaal. De ploeg van trainer Brian Priske versloeg PSV na strafschoppen na een waar doelpuntenspektakel: 4-4. Met de zege spoelen de Rotterdammers het negatieve gevoel van de voorbereiding weer helemaal weg.

featured-image

FEYENOORD Feyenoord spoelt negatief gevoel weg en verslaat PSV na zinderende wedstrijd Gisteren, 20:16 • 4 minuten leestijd De spelers van Feyenoord vieren de overwinning op PSV © Yannick Verhoeven/VK Sportphoto Feyenoord heeft beslag gelegd op de Johan Cruijff Schaal. De ploeg van trainer Brian Priske versloeg PSV na strafschoppen na een waar doelpuntenspektakel: 4-4. Met de zege spoelen de Rotterdammers het negatieve gevoel van de voorbereiding weer helemaal weg.

Met Timon Wellenreuther in het doel - hij wordt eerste keeper en dus niet Justin Bijlow - startte Feyenoord aardig in Eindhoven. Igor Paixão was na drie minuten heel dicht bij de openingstreffer na een prima loopactie, maar doelman Walter Benitez pakte de inzet van de Braziliaan. Een minuut later had de sluitpost van PSV minder moeite met een kopballetje van Bart Nieuwkoop.

Feyenoord-trainer Brian Priske: 'Aanval was goed, maar we moeten kijken naar verdediging' PSV nam na de eerste minuten het heft in handen. En stevig ook. Johan Bakayoko kreeg een grote kans en David Hancko kon een rebound van Luuk de Jong ternauwernood voorkomen.

De openingstreffer van de landskampioen volgde nog binnen de tien minuten. Noa Lang, voormalig jeugdspeler van Feyenoord, joeg de bal in het dak van het doel: 1-0. PSV-aanvaller Noa Lang is blij na zijn goal en Dávid Hancko baalt namens Feyenoord © Orange Pictures - Broer van den Boom Feyenoord had even weinig te vertellen in Eindhoven.

Bakayoko schoot ruim naast en na 18 minuten voorkwam Wellenreuther met een prachtige reflex een treffer van De Jong, die overigens wel buitenspel stond. En toch kwam Feyenoord na 28 minuten op gelijke hoogte. Gjivai Zechiël ging over de heup van Fredrik Oppegard en Santiago Gimenez benutte de terecht toegekende penalty feilloos: 1-1.

Santiago Gimenez viert zijn goal tegen PSV © Peter Lous/Orange Pictures Het doelpunt gaf Gimenez duidelijk vertrouwen, want de Mexicaan stond een paar minuten later aan de basis van de 1-2 van Feyenoord. Hij ontdeed zich knap van twee tegenstanders en gaf een voorzet op maat op Bart Nieuwkoop, die Benitez passeerde met een tegendraads schot: 1-2. De Rotterdamse voorsprong was bijna van korte duur.

Ramiz Zerrouki gaf de bal onbedoeld aan De Jong, maar doelman Wellenreuther reageerde attent waardoor de spits van PSV niet tot een serieus schot kwam. Enorme misser Paixão Dat Feyenoord niet met een grotere marge de rust in ging, mocht Paixão zichzelf aanrekenen. Hij miste een eigenlijk niet te missen kans, vlak voor het doel van PSV.

Een inzet van Nieuwkoop smoorde, waarna Paixão de bal werkelijk voor het intikken had. Hij gaf Benitez toch nog een kans om zich te onderscheiden. Paixao mist een enorme kans tegen PSV vlak voor rust © Yannick Verhoeven/VK Sportphoto Snel weer gelijk Hoe duur die misser van Paixão was, bleek al snel in de tweede helft.

Luuk de Jong scoorde kort na rust na een vloeiende Eindhovense aanval: 2-2. Santiago Gimenez na PSV-Feyenoord (4-4): 'Ik weet wat mijn niveau is' De levendige topper golfde op en neer en Feyenoord, dat allesbehalve een fijne voorbereiding draaide, kwam in Eindhoven duidelijk beter voor de dag van tegen Benfica en AS Monaco. Met een excellerende Gimenez, die na 54 minuten opnieuw vanaf elf meter mocht aanleggen.

Hij stormde op Benitez af en werd gevloerd door de keeper. Gimenez faalde wederom niet: 2-3. Gimenez scoort weer vanaf elf meter tegen PSV © Yannick Verhoeven/VK Sportphoto De voorsprong van Feyenoord bleef maar tien minuten staan.

De Rotterdammers kregen de bal niet weg en Guus Til maakte er, koud in het veld, 3-3 van. Feyenoord rechtte de rug razendsnel. Invaller Antoni Milambo haalde de trekker over een assist van een andere invaller, Ayase Ueda: 3-4.

Antoni Milambo viert de 3-4 tegen PSV © Yannick Verhoeven/VK Sportphoto Maar ook die voorsprong wist Feyenoord niet vast te houden. Wellenreuther maakte een overtreding op Til en De Jong scoorde met nog tien minuten op de klok - en geen verlenging - vanaf elf meter: 4-4. Wel bleef Wellenreuther, die al geel had, een tweede gele kaart bespaard.

In de slotfase, en met inmiddels bij beide ploegen veel wissels in de ploeg, bleven grote kansen uit en dus moesten strafschoppen een winnaar aanwijzen voor deze editie van de Johan Cruijff Schaal. LEES OOK 'Een heerlijke wedstrijd!' | Zo klonk PSV-Feyenoord (4-4) op Radio Rijnmond In de strafschoppenserie misten Johan Bakayoko en Guus Til voor PSV, waar de spelers van Feyenoord allemaal scoorden. En dus is de eerste prijs voor Feyenoord binnen.

Luka Ivanusec benutte de laatste penalty en de Rotterdammers vierden een bescheiden feestje. Timon Wellenreuther pakt penalty Bakayoko op geweldige wijze © Yannick Verhoeven/VK Sportphoto Scoreverloop: 9. Noa Lang 1-0 29.

Santiago Gimenez (pen) 1-1 33. Bart Nieuwkoop 1-2 48. Luuk de Jong 2-2 54.

Santiago Gimenez (pen) 2-3 65. Guus Til 3-3 72. Antoni Milambo 3-4 80.

Luuk de Jong (pen) 4-4 (Feyenoord wint na strafschoppen) Opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Geertruida, Beelen, Hancko; Nieuwkoop (69. Lingr), Zerrouki, Zechiël (60. Milambo), Lopez (77.

Read); Stengs, Gimenez (69. Ueda), Paixão (77. Ivanusec).