Feyenoord spoelt nare smaak competitiestart weg met eclatante zege op PEC Zwolle

Feyenoord heeft zich zondagmiddag in Zwolle gerevancheerd na de slechte competitiestart. In het MAC3PARK Stadion wisten de Rotterdammers, mede door twee doelpunten van Santiago Gimenez, met 1-5 te winnen van PEC Zwolle.

featured-image

FEYENOORD Feyenoord spoelt nare smaak competitiestart weg met eclatante zege op PEC Zwolle Vandaag, 16:24 • 3 minuten leestijd Calvin Stengs schreeuwt het uit na zijn doelpunt tegen PEC Zwolle © Raymond Smit/Orange Pictures Feyenoord heeft zich zondagmiddag in Zwolle gerevancheerd na de slechte competitiestart. In het MAC3PARK Stadion wisten de Rotterdammers, mede door twee doelpunten van Santiago Gimenez, met 1-5 te winnen van PEC Zwolle. Feyenoord-trainer Brian Priske besloot om zijn ploeg ditmaal wel in een klassieke 4-3-3-formatie het veld op te sturen.

Nieuwkomer Hugo Bueno, die afgelopen week op huurbasis overkwam van Wolverhampton Wanderers, mocht direct in de basis starten. Hierdoor belandde Thomas Beelen, die vorig jaar van PEC Zwolle overkwam, op de bank. Oud-Feyenoorders Dylan Vente en Kenneth Vermeer startten beide vanaf de bank bij de Zwollenaren.

Al vroeg in de wedstrijd kreeg de thuisploeg een kans. Dylan Mbayo, voormalig speler van FC Dordrecht, sprintte met de bal aan zijn voet recht op Feyenoord-doelman Timon Wellenreuther af. De Duitser bleef rechtovereind staan en keerde het schot.

Niet veel later was het Feyenoord dat voor het eerst gevaarlijk werd. Debutant Hugo Bueno had de bal aan de linkerkant van het veld. Na een dubbele schaar gaf de Spanjaard een panklare voorzet, die Igor Paixao gemakkelijk kon binnenkoppen.

Debutant Hugo Bueno: "It was a special debut" In de fase erna was Feyenoord de ploeg met de bal. Ondanks een slippertje van Wellenreuther werd de thuisploeg niet gevaarlijk. Via doelpuntenmaker Paixao creëerden de Rotterdammers wel een kansje.

De Braziliaan besloot om met de bal aan zijn voet buitenom te gaan, waarna hij PEC-doelman Jasper Schendelaar in de korte hoek wilde verassen. Maar de sluitpost van de Zwollenaren keerde het schot. Richting de rust kreeg Feyenoord geen grote kansen meer, behalve een afgekeurde goal van Santiago Gimenez.

De Mexicaanse spits werd weggestoken door Quinten Timber, alleen vertrok Gimenez vanuit buitenspelpositie. PEC wordt gevaarlijker PEC Zwolle wist op hun beurt de grootste kansen bij elkaar te spelen in de slotfase van de eerste helft. Een voorzet van Mbayo werd van richting veranderd door Lutsharel Geertruida, waarna de bal voor de voeten van Davy van den Berg viel.

De middenvelder schoot de bal hard op Wellenreuther, die geen enkele moeite had met het keren van dit schot. Vervolgens kregen de Zwollenaren, vlak voor het rustsignaal, uit het niets nog een grote kans. Eliano Reijnders besloot van afstand te schieten, waarna hij de bal op de paal uiteen zag spatten.

Anouar El Azzouzi doet er alles aan om Santiago Gimenez van het lijf te houden © Raymond Smit/Orange Pictures Doelpuntrijke tweede helft Nog geen minuut nadat de tweede helft begon wist Feyenoord de voorsprong al te verdubbelen. Paixao trok met de bal naar binnen en legde de deze op de rand van de zestien klaar voor Calvin Stengs, die de bal prachtig in de korte hoek krulde. Een paar minuten later kregen de Rotterdammers een vrije trap aan de zijlijn.

Stengs gaf een goede voorzet, waarna Hancko alleen maar tegen de bal aan hoefde te lopen om de 0-3 op het scorebord te schieten. Aanvankelijk keurde de grensrechter de goal af wegens buitenspel, maar na een ingreep van de VAR was de derde Rotterdamse treffer toch een feit. Gimenez schiet met scherp Halverwege de tweede helft maakte Feyenoord zelfde de vierde goal.

Wanneer PEC van achteruit wil opbouwen zet Zechiël hoog druk. Hij ontfutselt McNulty de bal, waarna hij Gimenez de kans geeft de 0-4 keihard binnen te knallen. Santiago Gimenez en Gjivai Zechiël richten zich tot hogere machten na een doelpunt van de Mexicaan © Raymond Smit/Orange Pictures Slechts een paar minuten daarna wist Gimenez nogmaals te scoren.

Na een schitterende steekpass van Calvin Stengs kwam Gimenez oog in oog te staan met de doelman van PEC. De Mexicaan bleef wederom rustig en schoot zijn naam voor de tweede keer op het scorebord. Vlak voor tijd deed PEC Zwolle nog iets terug.

Filip Krastev besloot vanaf zo'n 18 meter uit te halen. Hij volleerde de bal keihard achter Wellenreuther..