Excelsior pakt in extremis punt tegen Vitesse, Roda-keeper Bucker geeft assist bij late gelijkmaker in derby

Vitesse heeft zich zondagmiddag niet weten te verzekeren van een tweede overwinning in de Keuken Kampioen Divisie. In eigen huis koersten de Arnhemmers lang af op een zege, maar in blessuretijd kwamen de bezoekers langszij via een benutte penalty: 1-1. Dat was ook de eindstand bij de Limburgse derby tussen VVV-Venlo en Roda JC, nadat de club uit Kerkrade in de 97ste minuut scoorde. Roda-doelman Koen Bucker had bij de gelijkmaker een belangrijke rol.

featured-image

Roda-doelman Koen Bucker had bij de gelijkmaker een belangrijke rol. Vitesse en Excelsior hadden dit seizoen tot dusver één keer gewonnen en één keer verloren en stonden dus allebei op 3 punten. In de eerste twintig minuten kwam Vitesse bijna niet op de helft van de bezoekers en vlak voor rust kreeg Excelsior zelf twee enorme kansen.

De 19-jarige Tom Bramel zorgde ervoor dat bij 0-0 bleef bij rust en vooral Vitesse mocht zich daar gelukkig mee prijzen. Met Andy Visser en Angelos Tsingaras in de ploeg in plaats van Simon van Duivenbooden en Gyan de Regt kwam Vitesse sterker uit de kleedkamer. De beloning volgde in de 52ste minuut toen Andy Visser een lage voorzet binnen gleed.

Excelsior drong aan, kreeg voldoende mogelijkheden, maar dreigde met lege handen terug naar Rotterdam te moeten keren. In blessuretijd benutte Richie Omorowa echter nog een strafschop na een overtreding op Seydou Fini, waarmee hij de eindstand op 1-1 bepaalde. VVV verspeelt diep in blessuretijd de zege VVV-Venlo en Roda JC hoopten in de zuidelijke derby allebei hun eerste overwinning van het seizoen veilig te stellen.

Beide ploegen stonden na twee duels pas op één punt en verdubbelden dat aantal in De Koel, al zullen de Venlonaren een zure nasmaak overhouden aan de 1-1 op eigen veld. De ploeg van John Lammers begon veel sterker dan de bezoekers uit Kerkrade en dat resulteerde al binnen tien minuten in de 1-0, via een schitterende treffer van Tim Braem. VVV had de punten bijna binnen, toen Roda JC in de slotseconden nog langszij kwam.

Na een vrije trap haalde de meegekomen doelman Koen Bucker van de rand van het strafschopgebied aan, waarna rechtsback Jay Kruiver de bal nog van richting veranderde en trefzeker was. Voor de vierde keer op rij eindigde de Limburgse derby in Venlo in 1-1. Bekijk onderaan dit artikel al onze voetbalvideo’s, alle uitslagen, het programma en de stand.

Stand Keuken Kampioen Divisie Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!.