Endrick maakt eerste treffer voor Real Madrid, AS Roma beleeft dramatische start in Serie A

Vandaag weer veel moois in de Europese topcompetities. Bayern München won met 2-3 bij VfL Wolfsburg bij het Bundesliga-debuut van de nieuwe trainer Vincent Kompany, terwijl het Braziliaanse talent (18) zijn eerste treffer voor Real Madrid maakte. AS Roma verloor in eigen stadion van Empoli, iets verder naar het zuiden beleefde Antonio Conte een mooi thuisdebuut met Napoli.

featured-image

Jagiellonia Bialystok heeft in de Poolse competitie opnieuw een nederlaag geleden. GKS Katowice was met 3-1 te sterk voor de regerend landskampioen, die donderdag met 1-4 verloor van Ajax. Komende donderdag wacht nog de return in de Johan Cruijff Arena om een plek in het hoofdtoernooi van de Europa League.

Jagiellonia Bialystok verloor vorig weekeinde ook al met 2-4 van Cracovia . Na vijf speelronden heeft de club negen punten. Newcastle United speelde met 1-1 gelijk bij Bournemouth, waar Justin Kluivert na 72 minuten werd afgelost door Luis Sinisterra.

Marcos Senesi en Milos Kerkez speelden wel de hele wedstrijd. Bournemouth kwam na 37 minuten op voorsprong via Marcus Tavernier. Engels international Anthony Gordon maakte een kwartier voor tijd de 1-1 namens de ploeg van coach Eddie Howe, die het aan de Britse zuidkust opnam tegen de club die hij jarenlang diende als speler en trainer.

Chelsea won de uitwedstrijd bij Wolverhampton Wanderers met 6-2, onder meer door een hattrick van Noni Madueke . Bayern München heeft dankzij een late treffer van Serge Gnabry geen fout gemaakt tijdens de competitiestart bij VfL Wolfsburg. Gnabry schoot in de 82ste minuut van dichtbij de winnende 2-3 binnen op aangeven van spits Harry Kane.

Trainer Vincent Kompany had vorige week al zijn officiële debuut gemaakt bij Bayern in de bekerwedstrijd tegen Ulm (4-0). Jamal Musiala hielp de voormalig verdediger van onder meer Manchester City in diens eerste Bundesliga-duel in de negentiende minuut aan een goede start, maar de Kroaat Lovro Majer bezorgde de thuisploeg met twee treffers de voorsprong. Via een eigen doelpunt van de Pool Jakub Kaminski en Gnabry trok Bayern het duel alsnog naar zich toe.

De ingevallen Thomas Müller werkte zijn 474ste Bundesliga-optreden af, een nieuw clubrecord voor Bayern. Bayern moest de landstitel vorig seizoen voor het eerst in jaren aan Bayer Leverkusen laten. De ploeg van trainer Xabi Alonso won zijn eerste competitieduel ook met 2-3, van Borussia Mönchengladbach.

Flo rian Wirtz maakte vrijdagavond in minuut 101 de winnende goal voor de titelverdediger. Bayer Leverkusen is al 42 duels op rij ongeslagen in Duitsland. De ploeg van Xabi Alonso verloor vorig seizoen alleen met 3-0 van Atalanta in de Europa League-finale in Dublin.

Real Madrid heeft de thuiswedstrijd tegen Real Valladolid met 3-0 gewonnen. Het was nog 36 graden in de Spaanse hoofdstad toen de wedstrijd om 17.00 uur begon in Estadio Santiago Bernabéu.

Real Madrid was de Spaanse competitie afgelopen maandag begonnen met een 1-1 gelijkspel bij Real Mallorca en zag in die wedstrijd bovendien Jude Bellingham een blessure oplopen, waardoor hij een maand uit de roulatie is. Na de eerste helft klonk er een klein fluitconcert in het stadion, maar in de tweede helft smoorde de ploeg van Carlo Ancelotti meer kritiek in de kiem. De Uruguyaanse kilometervreter Federico Valverde schoot vijf minuten na rust de 1-0 binnen, waarna Real Madrid in de slotfase nog uitliep naar 3-0 dankzij twee invallers.

Brahim Díaz maakte in de 88ste minuut de 2-0 en in de 96ste minuut tekende Endrick op fraaie wijze nog voor de 3-0. Het was voor de net 18-jarige Braziliaan, die al 82 duels voor Palmeiras en 10 interlands voor Brazilië speelde, zijn eerste treffer voor De Koninklijke. Endrick kwam in de 86ste minuut in het veld voor Kylian Mbappé, die nog moet wachten op zijn eerste treffer in La Liga.

Real Madrid speelt nog twee competitieduels voor de komende interlandperiode: donderdagavond uit bij Las Palmas en zondagavond thuis tegen Real Betis. Bekijk hier de samenvatting: Atlético Madrid heeft de eerste overwinning van het nieuwe seizoen binnen. De nummer 4 van afgelopen seizoen was op eigen veld veel te sterk voor Girona (3-0), dat de vorige jaargang verrassend op de derde plek afsloot.

Antoine Griezmann en Marcos Llorente waren met een doelpunt en een assist belangrijk voor de thuisploeg. Daley Blind speelde de hele wedstrijd bij de uitploeg, landgenoten Donny van de Beek en Gabriel Misehouy bleven op de bank. Zowel Girona als Atlético begon de competitie vorige week met een gelijkspel.

Bekijk hier de samenvatting: AS Roma is slecht begonnen aan het nieuwe seizoen in de Serie A. Het team van Daniele De Rossi begon vorige week met een 0-0 bij Cagliari en verloor zondagavond in het eigen Stadio Olimpico met 1-2 van Empoli, dat vorig seizoen zeventiende werd. Eldor Shomurodov maakte in de 80ste minuut de aansluitingstreffer en in de extra tijd kreeg Paulo Dybala nog de kans op de gelijkmaker, maar de Argentijnse publiekslieveling scoorde niet.

Bekijk hier de samenvatting: Napoli begon vorige week ook slecht aan de competitie, met een 3-0 nederlaag bij Hellas Verona. Zondagavond beleefde de nieuwe coach Antonio Conte wel een mooi thuisdebuut in het Stadio Diego Armando Maradona. Zijn ploeg won met 3-0 van Bologna, waar Sam Beukema de hele wedstrijd speelde.

Giovanni Di Lorenzo scoorde kort voor rust en een kwartier voor tijd maakte de Georgische smaakmaker Khvicha Kvaratskhelia de 2-0. In de extra tijd maakte de Argentijnse spits Giovanni Simeone er nog 3-0 van. De Nigeriaanse spits Victor Osimhen zat opnieuw niet bij de selectie en lijkt op weg naar Chelsea, met Romelu Lukaku die de omgekeerde route richting Napels zal bewandelen.

Bekijk hier de samenvatting: Dirk Kuyt is met Beerschot naar de laatste plaats gezakt in de Jupiler Pro League. De Nederlandse trainer zag zijn elftal bij Standard Luik voor de vierde achtereenvolgende keer verliezen: 1-0. Verdediger Brian Plat van Beerschot kreeg na een uur spelen een directe rode kaart.

Standard Luik scoorde in de 72e minuut uit een strafschop van Soufiane Benjdida. Beerschot heeft na vijf duels pas een punt. STVV, dat gelijkspeelde tegen Union (0-0), heeft nu twee punten.

Club Brugge heeft de onderste regionen in de Jupiler Pro League verlaten. De kampioen van vorig seizoen won het uitduel bij het gepromoveerde Dender (1-2) en vierde de tweede competitiezege op rij. Gustaf Nilsson en Christos Tzolis passeerden de Nederlandse doelman Michael Verrips van de thuisploeg al in het eerste kwartier.

Nathan Rodes scoorde voor Dender in blessuretijd van de eerste helft. Club Brugge heeft zeven punten verzameld uit de eerste vijf competitieduels. De Belgische recordkampioen Anderlecht is voorlopig koploper met tien punten uit vier duels.