Eerste divisie: Excelsior onderuit in Oss, FC Dordrecht wint in Drenthe

Excelsior en FC Dordrecht zijn vrijdagavond begonnen aan de Keuken Kampioen Divisie. De Kralingers verloren bij de nummer achttien van het vorige seizoen en De Schapenkoppen zegevierden bij de boeman van de afgelopen nacompetitie. Rijnmond Sport zet de uitslagen voor je op een rij.

featured-image

EXCELSIOR Eerste divisie: Excelsior onderuit in Oss, FC Dordrecht wint in Drenthe 9 augustus, 21:57 • 2 minuten leestijd Excelsior-doelman Pascal Kuiper druipt af tegen TOP Oss (links), terwijl FC Dordrecht-aanvaller Korede Osundina een goal viert (rechts) © VK Sportphoto - Danny de Groot/Nick Koole Excelsior en FC Dordrecht zijn vrijdagavond begonnen aan de Keuken Kampioen Divisie. De Kralingers verloren bij de nummer achttien van het vorige seizoen en De Schapenkoppen zegevierden bij de boeman van de afgelopen nacompetitie. Rijnmond Sport zet de uitslagen voor je op een rij.

TOP Oss - Excelsior Excelsior verloor verrassend op bezoek bij TOP Oss. De Rotterdamse degradant, die met een flink verjongd team aan de aftrap verscheen, trok in Noord-Brabant aan het kortste eind (3-1). Na de rust liet het team van debuterend hoofdtrainer Ruben den Uil de winst uit de vingers glippen.

De bezoekers begonnen nog goed aan de wedstrijd. Richie Omorowa zette de Kralingers in de zevende minuut met een geplaatst schot aan de leiding (0-1). Excelsior Rotterdam viert de openingsgoal van Richie Omorowa op bezoek bij TOP Oss © Orange Pictures - Gabriel Calvino Alonso Maar in de eerste vijf minuten na de pauze ging het helemaal mis bij Excelsior.

Eerst maakte de 20-jarige doelman Pascal Kuiper, die de voorkeur kreeg boven de van FC Utrecht overgekomen Calvin Raatsie, een inschattingsfout. Giovanni Korte maakte eenvoudig de gelijkmaker (1-1). Enkele minuten later speelde oud-Spartaan Django Warmerdam de bal verkeerd terug op zijn keeper, waarna Abel Stensrud de 2-1 in het doel trapte.

In de blessuretijd deed debutant Tijmen Wildeboer namens TOP Oss nog een duit in het zakje met de 3-1, waardoor de valse start voor Excelsior een feit was. FC Emmen - FC Dordrecht FC Dordrecht boekte op de openingsspeeldag het meest spectaculaire resultaat met een uitzege op FC Emmen (1-2). Bij de bezoekers stond Melvin Boel voor de eerste keer aan het roer als eindverantwoordelijke.

De trainer kwam deze zomer over van Feyenoord, waar hij het Onder 21-team coachte. Feyenoord-huurling Korede Osundina werd in deze kansrijke wedstrijd de grote man bij De Schapenkoppen. De Amerikaanse spits produceerde in de eerste helft namens FC Dordrecht twee treffers.

Korede Osundina scoorde twee goals voor FC Dordrecht in het uitduel met FC Emmen © VK Sportphoto - Nick Koole De aansluitingstreffer van FC Emmen viel vlak na de rust. Julius Kade strafte matig ingrijpen van keeper Liam Bossin af en scoorde de 1-2. De spanning kwam daardoor terug in het duel.

FC Dordrecht hield uiteindelijk stand aan de Oude Meerdijk. FC Emmen kegelde vorig seizoen de Dordtenaren nog uit de eerste ronde van de play-offs om promotie..