Duitsland met vertrouwen naar Amsterdam na ruime zege op Hongarije

Duitsland heeft het eerste duel in de Nations League met 5-0 gewonnen van Hongarije. De Duitsers zijn dinsdag in Amsterdam de tegenstander van Oranje. In Düsseldorf was de ploeg van bondscoach Julian Nagelsmann oppermachtig bij de eerste interland zonder Manuel Neuer (124 interlands) en Thomas Müller (131 interlands), die na het EK in eigen land stopten als international.

featured-image

De 31-jarige spits Niclas Füllkrug verzuimde in de 21ste minuut nog de score te openen, maar de aanvaller van West Ham United was een paar minuten later wel trefzeker. Füllkrug schoot raak op aangeven van Jamal Musiala na een door Florian Wirtz opgezette aanval. Arsenal-aanvaller Kai Havertz raakte na een half uur met een kopbal de onderkant van de lat en liet kort voor rust ook nog een kans liggen, toen hij met links net naast de paal schoot.

Het duurde tot de 57ste minuut voordat het Duitse overwicht een volgende treffer opleverde. Opnieuw speelden de Duitse talenten een hoofdrol. Wirtz stuurde met een pass Musiala de diepte in.

De behendige aanvaller van Bayern München kapte met enig geluk twee Hongaarse verdedigers uit en passeerde doelman Peter Gulacsi. Acht minuten later was het precies andersom en schoot Wirtz raak op aangeven van Musiala. De 20-jarige invaller Aleksandar Pavlovic maakte er nog 4-0 van met zijn eerste treffer in de Duitse ploeg.

Havertz pikte vanaf de strafschopstip toch nog zijn doelpunt mee: 5-0. Nederland en Duitsland staan dinsdagavond om 20.45 uur tegenover elkaar in de.