Dreun voor Pepijn Lijnders in Praag: Sparta veel te sterk voor Red Bull Salzburg

Pepijn Lijnders en Red Bull Salzburg zijn het nieuwe Champions League-seizoen teleurstellend begonnen. De Oostenrijkers, in de voorronde in augustus nog veel te sterk voor FC Twente, kregen bij Sparta Praag een flinke tik op de broek: 3-0. Bologna, de club van basisspeler Sam Beukema en invaller Thijs Dallinga, kwam bij het debuut op het hoogste Europese podium niet verder dan 0-0 tegen Sjachtar Donetsk, de club van Marino Pusic.

featured-image

Bij rust leidde Sparta Praag met 2-0. Al na twee minuten schoot de Fin Kaan Kairinen raak nadat doelman Janis Blaswich een inzet van Lukas Haraslin nog had kunnen keren. De Nigeriaan Victor Oluyemi Olatunji profiteerde in de 42ste minuut van slecht uitverdedigen van de Oostenrijkers.

De Albanees Qazim Laçi maakte er na een klein uur zelfs 3-0 van. Een fout van de Poolse verdediger Kamil Piatkowski bracht de bal bij Olatunji, die Laçi vrij voor Blaswich zette. Bekijk hier de samenvatting van Sparta Praag - Red Bull Salzburg Bologna, de club van basisspeler Sam Beukema en invaller Thijs Dallinga, kwam bij het debuut op het hoogste Europese podium niet verder dan 0-0 tegen Sjachtar Donetsk, de club van Marino Pusic.

Sjachtar kreeg al na enkele minuten een strafschop na een overtreding van Stefan Posch op Eguinaldo Lemos. Doelman Lukasz Skorupski stopte de inzet van Heorhiy Sudakov. Bologna, dat met slechts 3 punten uit vier duels zeventiende staat in de Serie A, kreeg kort voor en kort na rust goede kansen.

Maar de Oekraïense doelman Dmytro Riznyk redde op schoten van Santiago Castro en Giovanni Fabbian. De ingevallen Dallinga was in de extra tijd nog dicht bij een treffer. Bekijk hier de samenvatting van Bologna - Sjachtar Donetsk Dit is de 1-0 van Sparta: Dit is de 2-0 van Sparta Dit is de 3-0 van Sparta.