Dartfenomeen zet Amsterdam op zijn kop: Luke Littler (17) wint tweede grote prijs na monsterzege

Luke Littler heeft de finale van de World Series of Darts Finals gewonnen. Hij won de eindstrijd van Michael Smith met overtuigende cijfers: 11-4. Het is de tweede grote prijs in de carrière van Littler, die eerder dit jaar de Premier League won.

featured-image

Littler ging de eerste pauze in met een 3-2 voorsprong. De 17-jarige Engelsman had eerder op de avond nog Michael van Gerwen verslagen in de halve finale. De andere finalist, Smith, was in zijn halve finale te sterk voor Peter Wright (11-6).

15 september 2024, 20:40 Het is altijd pijnlijk om te verliezen voor eigen publiek, maar tegen een ontketende Luke Littler was Michael van Gerwen zondagavond tijdens de halve finale van de World Series of Darts Finals 2024 volstrekt kansloos. Zijn goede vriend Vincent van der Voort was dit weekend zijn steun achter de schermen. Sportnieuws.

nl sprak na afloop van de halve finale met Vincent van der Voort en die dacht dat Van Gerwen last had van de druk die op de lange wedstrijden stond. Littler won zijn wedstrijden met minder moeite en leek in die halve finale meer energie over te hebben. In de finale was dat ook terug te zien.

Littler loopt uit Na de eerste break liep Littler namelijk uit op Smith. Hij bouwde zijn 3-2 voorsprong uit tot 7-3 en had daarin een gemiddelde van nét iets boven de honderd. Smith had iets meer moeite met het intensieve weekend en gooide rond de 96 gemiddeld in de eerste tien legs.

Littler bleef maar doorsmijten en leverde bijna geen leg meer in, tot grote verbazing van het publiek in Amsterdam: 11-4. Smith vocht zich er nog één keer tussen, door een 170 te finishen. De Nederlandse fans waren de hele wedstrijd volledig op de hand van het jonge dartfenomeen, na de uitschakeling van Van Gerwen.

15 september 2024, 20:51 De World Series of Darts Finals komt bijna tot zijn eind. Michael van Gerwen schopte het tot de halve finale en mag daarom een mooi bedrag mee naar huis nemen. Lees hieronder meer over het prijzengeld bij het toernooi in Amsterdam.

Prijzengeld World Series of Darts Finals Littler mag weer een enorme geldsom bijschrijven. De Engelsman neemt 80.000 pond (ruim 90.

000 euro) mee naar huis na zijn zege in de finale. Smith moet het doen met de helft van dat bedrag. Lees hier wat Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld hebben verdiend in Amsterdam.