CPL: Bouchez schiet deze keer wel raak, spektakel aan Kehrweg

featured-image

Aan de onderhandelingstafel wil het voorlopig niet lukken, met zijn club Francs Borains pakte Georges-Louis Bouchez vanavond wel een eerste overwinning in de Challenger Pro League. Aan de Kehrweg was er dan weer een spektakelstuk tussen Eupen en SK Beveren. De eerste speeldag in de Challenger Pro League zat er op, vandaag trapten enkele interessante ploegen episode twee op gang.

Aan de Kehrweg stonden met Eupen en SK Beveren twee ploegen tegenover mekaar die streden om de leidersplaats. Op Daknam gingen Lokeren-Temse en Francs Borains dan weer op zoek naar hun eerste punt(en). šŸ”™ | De laatste keer dat een club uit Lokeren een professionele wedstrijd speelde op Daknam.

āš«ļøāšŖļø pic.twitter.com/kvyKNXQpK9 Promovendus kent horrorstart Voor de Waaslanders was hun 'terugkeer' naar het professionele voetbal voorlopig een kleine nachtmerrie.

Vorig weekend verloor Lokeren-Temse nog met zware 4-0 cijfers van Club NXT. En ook vanavond ging het snel de verkeerde kant op voor het team van Hans Cornelis. Na nog geen vijf minuten spelen pakte de club van Georges-Louis Bouchez uit met de quasi perfecte hoekschop en met een prachtige krul werkte de Pool Troc de bal voorbij Gabriel: 0-1.

De bezoekers wettigden nadien hun voorsprong met ook nog een vallend schot van Dessoleil dat net over vloog. Lokeren-Temse liet zich pas op slag van rust opmerken toen Van Moerzeke pech had dat zijn vallende kopbal op de paal vloog. Halfweg moest de thuisploeg in de achtervolging.

ā° | Adrian TrocĢ schiet Francs Borains razendsnel op voorsprong bij zijn debuut! šŸ˜³šŸ”„ #LOKRFB pic.twitter.com/6CB8rtmNFM Na rust bleef Lokeren opnieuw lange tijd onmachtig in de zone van de waarheid, al had het wel quasi voortdurend balbezit.

Op een kwartier van het einde claimde de thuisploeg een strafschop maar die kreeg het finaal niet. In de slotfase zette het team van Hans Cornelis nog een eindspurt in, de beste kansen werd uiteindelijk nog door invaller Van Hauter en Cassaert over de kooi van Gies (ex-Dender) getild. Uiteindelijk werd het een zure nederlaag voor de thuisploeg, dat met 0/6 start aan hun avontuur in de Challenger Pro League.

Scoreverloop: 0-1 (5') Troc Kehrweg toneel voor fraai kijkstuk Aan de Eupense Kehrweg maakten de thuisploeg en de Beverse bezoekers er meteen een leuke pot voetbal van. Iets voor het kwartier opende Khatir de score met een heel fraaie kopbal: 0-1. Het geluk van SK Beveren was echter maar van korte duur, aan de overzijde bereikte een flankvoorzet centraal Emond en van dichtbij werkte de ex-Standard speler de 1-1 tegen de touwen (al zijn tweede in evenveel wedstrijden).

Het was echter het team van Reedijk dat halfweg mocht juichen: op het halfuur kwam de bal aan de rand van de zestien meter bij Servais en die krulde de 1-2 rustcijfers tegen de touwen. GOOOOAAAL!!! šŸŸ”šŸ”µ #EUPSKB pic.twitter.

com/5loQLMNGmE Na de pauze was er lange tijd weinig animo aan de (uitgeregende) Kehrweg, al was dat slechts stilte voor een late Eupense storm. Op twintig minuten van het einde waren invallers CĢ§alısĢ§kan en DeĢom beslissend, die laatste werkte de 2-2 voorbij een grabbelende Reus in doel. Plots waren er doelrijpe kansen aan de twee kanten maar beide doelmannen toonden een paar keer hun klasse.

Finaal bleef het bij een billijk gelijkspel, zo verliezen beide ploegen hun eerste punten maar blijven ze wel ongeslagen in de CPL. Scoreverloop: 0-1 (12') Khatir, 1-1 (14') Emond, 1-2 (35') Servais, 2-2 (71') DeĢom.