Club tankt vertrouwen met oefenzege, Standard krijgt klop

featured-image

We zijn nog vroeg in het seizoen en dus moeten de meeste teams nog echt onder stoom komen. Bij Club Brugge en Standard maakten ze daarom van deze midweek gebruik om wat extra wedstrijdritme op te doen, met wisselende resultaten. De landskampioen kon wel een opkikker gebruiken na de magere één op zes in de competitie.

Het verscheen woensdagnamiddag in het Belfius Basecamp tegen KMSK Deinze dan ook met een sterk elftal aan de aftrap. Nicky Hayen deed een beroep op onder meer Ordoñez, De Cuyper, Onyedika, Vetlesen, Nusa, Skov Olsen en Jutgla. Club Brugge verslaat Deinze Hij zag zijn ploeg ook al na vijf minuten op voorsprong komen via Jutgla.

Deinze liet zich echter niet zomaar afslachten en kwam snel langszij via Burgos. Dankzij een doelpunt van Skov Olsen trok Club echter alsnog met een voorsprong de rust in. Vroeg in de tweede helft diepte Ordoñez op een hoekschop snel de voorsprong uit.

Uiteindelijk zou de eindstand op 3-2 komen te staan nadat Mertens nog scoorde voor Deinze. Daarmee boekt Club toch een zege die hen wat vertrouwen zal schenken. Standard krijgt pandoering van Lille Ook Standard kwam woensdag in actie, maar kende minder succes.

De Rouches namen het op tegen Lille, dat dinsdagavond nog in de Champions League tegen Fenerbahçe speelde en dus met een B-ploeg aan de aftrap kwam. Desondanks bleken de Fransen veel te sterk. Standard kreeg een 4-1 om de oren na onder meer twee doelpunten van Ethan Mbappé, het jongere broertje van Kylian.

Het is niet duidelijk met welke ploeg Standard speelde, maar bij Lille mochten met Ngal'ayel Mukau, Vincent Burlet en Lucas Mbamba wel drie Belgen opdraven. Une équipe lilloise, composée d’éléments du groupe Pro et du groupe Pro 2, affrontait le Standard de Liège aujourd'hui dans le cadre d’une opposition amicale. Nos Dogues se sont imposés 4-1 👏 ⚽⚽ Ethan Mbappé (4', 66') ⚽ Aaron Malouda (34') ⚽ Adame Faïz (111').