Club Brugge-sterkhouder hard aangepakt: "Vervang hem!"

featured-image

Club Brugge stond zondagmiddag onder zware druk voor de komst van Antwerp FC. Dat was er ook aan te merken, zo gingen de Bruggelingen als een wervelwind van start. Maar Blauw-Zwart liet het uiteindelijk na om het overwicht om te zetten in doelpunten.

De regerende landskampioen is tegenvallend aan het nieuwe seizoen begonnen. Na de nederlaag in de Supercup tegen Union SG volgde in de competitie een pijnlijke reeks van 1 op 9, waardoor Club zowaar in de degradatiezone vertoeft. En dat zorgde logischerwijs voor nervositeit binnen de club.

Club laat kansen liggen Hier en daar werd zelfs geopperd dat coach Nicky Hayen bij een nieuwe nederlaag zou moeten vrezen voor zijn job. Er werd dan ook een vurige start verwacht van de titelverdediger. Die kwam er uiteindelijk ook: zo was Club Brugge oppermachtig in de aanvangsfase van de topper.

Dat leidde ook tot de nodige kansen, maar in de afwerking liep er telkens wel iets fout. En daar putten de bezoekers zichtbaar moed uit. Naarmate de eerste helft vorderde, kwam Antwerp immers veel beter in de match.

Simon Mignolet meermaals aan de bak om een Brugse tegengoal te voorkomen. Matige Nilsson Bij Blauw-Zwart liet de aanvallers het dan ook afweten. Andreas Skov Olsen zakte naarmate de match vorderde weg in de anonimiteit.

En ook Gustaf Nilsson maakte geen goede beurt. De spits toonde zich vorig seizoen nochtans behoorlijk doeltreffend, maar krijgt zijn vizier in Brugge maar niet op scherp. En ook in balbezit was de Zweed behoorlijk ongelukkig.

In het stadion zorgden zijn acties dan ook voor gemor, op het sociale medium 'X' zijn de reacties scherp. Vervang Gustaf Nilsson door een spits die wél iets kan en het staat hier al 2-0. #CluAnt Wa steken ze eigenlijk uit op het basecamp.

Traag de helft van de voorzetten komt niet aan of is verkeerd. #cluant #jpl . #CLUANT Nilsson mist veel kansen 💀 Nilsson ne sait déjà pas taper normalement, mais il tente constamment des madjer ce neuneu.

.. #CLUANT Wanneer krijgen we Jutgla in de spits? #cluant Miljaar wat hebben we weer een hoop laten liggen in de 16 tijdens de eerste helft.

Balletjes laten lopen, passing die niet uitkomt, matige afwerking,...

#CLUANT Dat Hayen aan de rust maar Jutgla inbrengt. #cluant #jpl ..