Armoedig Willem II ontsnapt bij Almere City dankzij een grandioze poeier van invaller Fatah

Een belabberd Willem II is vrijdagavond ontsnapt bij laagvlieger Almere City, maar deed dat wel op weergaloze wijze. Een puntje leek lange tijd het maximaal haalbare, maar een ronduit fenomenale goal van invaller Amar Fatah bezorgde de Tilburgers in de slotfase toch drie punten: 0-1.

featured-image

Een belabberd Willem II is vrijdagavond ontsnapt bij laagvlieger Almere City, maar deed dat wel op weergaloze wijze. Een puntje leek lange tijd het maximaal haalbare, maar een ronduit fenomenale goal van invaller Amar Fatah bezorgde de Tilburgers in de slotfase toch drie punten: 0-1. Willem II-trainer Peter Maes (na zijn schorsing terug op de bank) koos voor twee ‘nieuwe’ namen, ten opzichte van de 0-2 thuisnederlaag tegen PSV.

Amine Lachkar ontbrak toen vanwege lichte klachten, maar keerde nu terug op het middenveld, waardoor Boris Lambert weer op de bank zat. En op de linkerflank kreeg Rob Nizet zijn eerste basisplaats van het seizoen, dat ging ten koste van Rúnar Thór Sigurgeirsson. Willem II trof in het Yanmar Stadion een tegenstander met zeer weinig vertrouwen.

De thuisploeg stond voorafgaand aan de wedstrijd voorlaatste, met twee punten uit zeven duels. De eerste kans was ook voor Willem II, na een minuut al. Ringo Meerveld werd gestuit nadat spits Kyan Vaesen een bal goed doorkopte, maar daarna maakte de thuisploeg de dienst uit.

Alleen kregen Vasileiros Zagaritis, Hamdi Akoujobi, Thomas Robinet en Jochem Ritmeester van de Kamp de bal er niet in. Penalty? Na een íéts betere fase leek het stroperig en slordig spelende Willem II vlak voor rust een penalty te krijgen. De scheidsrechter wees na een tackle op Nizet naar de stip, maar werd (terecht) teruggefloten door de VAR.

Bij het bekijken van de beelden zag Yannick van der Laan ook dat toch vooral de bal werd gespeeld, waarna er een streep door de pingel ging. Maes greep halverwege in: hij bracht Amar Fatah voor Nick Doodeman. Maar het spel van Willem II werd maar niet beter, in een tweede helft waarin er ineens van alles gebeurde.

Eerst raakte Almere City-middenvelder Anas Tahiri de bovenkant van de lat, kort daarna werd assistent-trainer Kristof Aelbrecht met rood weggestuurd. Opvallend, na de rode kaart van Maes van twee weken geleden. Sandra schoot de bal daarna over, na een goede actie van Mickaël Tirpan.

En keeper Thomas Didillon-Hödl moest meermaals reddend optreden. Ook het inbrengen van Jeremy Bokila leek lange tijd geen effect te sorteren, maar de Tilburgse zege kwam er tóch. En het was nota bene Fatah die het deed.

De 20-jarige Zweedse aanvaller kreeg de bal, zette een dribbel in en joeg diezelfde bal met links vervolgens snoei- en snoeihard tegen de touwen, via de onderkant van de lat. Die schitterende 0-1 bleek ook de enige goal van de avond, waarmee Willem II dus behoorlijk ontsnapte. Einde tweede helft Keeper van Almere mee met de corner, maar ook dit levert niks op voor de thuisploeg.

Het is aftellen geblazen voor Willem II. Almere trekt ten aanval, maar Willem II heeft nog weinig te vrezen. Wel een corner nu voor de thuisploeg.

De bal wordt op doel gekopt, maar rolt tergend langzaam in de handen van Didillon-Hödl. Gele kaart voor Boris Lambert Ringo Meerveld wordt vervangen door Boris Lambert Een bevlieging die de wedstrijd, maar zeker Willem II nodig had. Als een duveltje uit een doosje.

Nog tien minuten op de klok en Willem leidt in het Yanmar Stadion. Jochem Ritmeester van de Kamp wordt vervangen door Baptiste Guillaume Anas Tahiri wordt vervangen door Kornelius Hansen 0-1 GOAL van Amar Fatah! Ongelooflijk, wat een mooie goal van invaller Fatah. De aanvaller dribbelt naar binnen en haalt verwoestend uit.

Zijn schot gaat via de onderkant van de lat binnen. Willem II komt op voorsprong! Gele kaart voor Vasilios Zagaritis Théo Barbet wordt vervangen door Joey Jacobs Cisse Sandra wordt vervangen door Jeremy Bokila Logan Delaurier Chaubet wordt vervangen door Àlex Carbonell Junior Kadile wordt vervangen door Faiz Mattoir Didillon-Hödl redt op een schotje van Almere. Een van de grootste kansen in de tweede helft, en dat zegt voldoende.

In de eerste helft gebeurde er al niet veel, maar dat is in de tweede helft niet echt veranderd. Integendeel. Gele kaart voor Amine Lachkar Kansje Sandra, nadat Tirpan op inzet heel ver komt.

De voorzet van de back komt bij de Belg, die hoog over schiet. Gele kaart voor Mickaël Tirpan De verdediger windt zich op dat de scheidsrechter fluit voor een overtreding, daarna krijgt hij geel door aanmerking op de leiding. Even later krijgt de assistent-trainer van Willem II, Kristof Aelbrecht, zelfs een rode kaart.

Weer een rode prent voor iemand uit de technische staf van Willem II. Lat! Oef, daar komt Willem II goed weg. Is dit de wake-up call? Tahiri schiet een rebound vol op het doel van Willem II, maar de poging raakt de lat.

Blijf op de hoogte van het laatste sportnieuws via de Brabants Dagblad-nieuwsbrief! Voor alle sportliefhebbers is er goed nieuws: BD.nl heeft een dagelijkse sportnieuwsbrief! Via deze nieuwsbrief krijgt u als lezer het relevantste en nieuwste sportnieuws rechtstreeks in uw inbox. en vink de sportnieuwsbrief aan.

Vul uw e-mailadres in en u bent klaar om dagelijks, rond de lunch, het laatste sportnieuws te ontvangen. Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!.