Argentinië na winst op Peru (2-0) als groepswinnaar naar kwartfinales Copa America

Aan de hand van de Argentijn Lautaro Martinez, die in de tweede helft van de wedstrijd twee keer scoorde, slaagde Argentinië er zaterdag in om Peru met 2-0 te verslaan. Daarmee eindigde de ploeg op de Copa America bovenaan in Groep A, en duikelde Peru uit het toernooi.

featured-image

Aan de hand van de Argentijn Lautaro Martinez, die in de tweede helft van de wedstrijd twee keer scoorde, slaagde Argentinië er zaterdag in om Peru met 2-0 te verslaan. Daarmee eindigde de ploeg op de Copa America bovenaan in Groep A, en duikelde Peru uit het toernooi. Argentinië wist zich, na overwinningen op Canada en Chili, voorafgaande aan de wedstrijd in Miami al verzekerd van een plaatst in de kwartfinales.

Een gelijkspel volstond om groepswinnaar te worden. Die riante uitgangspositie stelde de titelverdediger in staat om belangrijke spelers, onder wie aanvoerder Lionel Messi, rust te geven. Lees ook Maar zelfs met de negen wijzigingen die de Argentijnse bondscoach Lionel Scaloni aanbracht in de basisopstelling, had Argentinië geen enkele moeite met de tegenstander.

In de 47ste minuut rondde Martinez een aanval vloeiend af door de bal koel over Peru-doelman Pedro Gallese te tikken. Hij herhaalde dat trucje in de 86ste minuut, waarbij hij Gallese opnieuw aftroefde na slordig verdedigen door Peru. Argentinië had even daarvoor al een uitgelezen kans gekregen om de voorsprong uit te breiden toen het in de 72ste minuut een penalty kreeg wegens een handsbal, maar Leandro Paredes schopte de bal tegen de paal.

Ook Canada plaatste zich voor de volgende ronde. De ploeg werd tweede in de groep na een 0-0 gelijkspel tegen Chili. Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!.