VVV opent seizoen met gelijkspel tegen tienkoppig ADO

1 month Ago

VVV-Venlo is het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie begonnen met een gelijkspel tegen ADO. In Den Haag werd het 1-1. De wedstrijd in de Hofstad had geen grote amusementswaarde.

Halverwege stond VVV op achterstand, maar na rust kwamen de Venlonaren op gelijke hoogte tegen ADO, dat een groot gedeelte van de tweede helft met een man minder speelde. Rebound John Lammers koos in zijn eerste officiële wedstrijd als VVV-trainer voor de 18-jarige Tim Braem als basisspeler. Daarnaast kreeg Lasse Wehmeyer de voorkeur boven Martijn Berden.

VVV kreeg in de openingsminuten een grote kans, maar Konstantinos Doumtsios werkte van dichtbij de bal over het doel. Daarna kreeg ook ADO een kans via Alex Schalk. Een leuke wedstrijd leek zich aan te dienen, maar vervolgens gebeurde er een periode weinig in Den Haag.

Net op het moment dat VVV wat meer aandrong en mogelijkheden kreeg, kwam ADO op 1-0. VVV-doelman Jan de Boer keerde een schot van Finn de Bruin, maar hij zorgde ervoor dat Daryl van Mieghem uit een rebound alsnog kon zorgen voor de Haagse voorsprong bij rust. Rood Ook in de tweede helft was het matig wat beide ploegen lieten zien.

ADO kwam al snel met tien spelers te staan. Steven van der Sloot pakte zijn tweede gele kaart en kon met rood vertrekken. VVV deed aanvankelijk weinig met dat numerieke overwicht, maar in de 70e minuut kwamen de Venlonaren alsnog op gelijke hoogte.

Doumtsios kopte een voorzet van invaller Naim Matoug binnen: 1-1. Daarna waren er amper nog kansen en.