Vrancken laconiek na knalprestatie: "Voor herhaling vatbaar"

1 month Ago By VoetbalNieuws

De voorbije weken moest AA Gent toch de nodige kritiek slikken na een nul op zes in de competitie en het weggeven van de zege in de heenwedstrijd tegen Silkeborg. Maar in de laatste week is de hemel helemaal opgeklaard met overwinningen tegen Silkeborg en Westerlo. Daar waar de Denen pas afgeschud werden na een late gelijkmaker en een doelpunt diep in de verlengingen, ging het tegen Westerlo een pak vlotter.

Gent klopte de leider uiteindelijk met 4-1, nadat ze de wedstrijd openbraken met drie doelpunten in amper vijf minuten tijd. AA Gent creëert eindelijk kansen Dat had Wouter Vrancken nog niet meegemaakt in zijn carrière. "Maar het is voor herhaling vatbaar", reageerde hij laconiek bij Sporza .

"We zaten gewoon goed in de wedstrijd en verdienden een doelpunt. Daarna zijn de jongens blijven pushen en blijven gaan. Mooi.

" Belangrijke vaststelling was ook dat Gent eindelijk kansen creëerde - dat bleek de voorbije weken vaak een pijnpunt. "Ik wist vooraf al dan we dat konden, alleen het geloof ontbrak soms", aldus Vrancken. "Nu was dat er terug en waren de spelers ook goed op elkaar afgestemd.

Zo dwongen we de verdedigers om keuzes te maken en maakten we goed gebruik van de ruimtes. Dat zie je graag als coach." Vertrouwen voor play-offs Conference League Gent kan dus met veel vertrouwen toeleven naar zijn volgende wedstrijden.

Het moet zich in de Conference League in twee matchen voorbij Partizan zien te werken om zich te plaatsen voor de League Phase. Om die missie tot e.