Voorrondes UCL: Supersub Batshuayi houdt Galatasaray levend

1 month Ago By VoetbalNieuws

In de Champions League is de laatste voorronde aangebroken, woensdag werden de resterende heenmatchen afgewerkt. Daarbij eiste Michy Batshuayi een hoofdrol op. Als invaller hield de spits de kansen van Galatasaray intact met twee doelpunten.

Galatasaray kroonde zich vorig seizoen voor het tweede jaar op rij tot landskampioen. Maar door de lage UEFA-coëfficiënt van Turkije moest het toch een voorronde overleven om het hoofdtoernooi van de UCL te halen. Daarin vormde de Zwitserse kampioen Young Boys Bern de tegenstander van dienst.

De topclub uit Istanbul, met Dries Mertens in de basis, begon als grote favoriet aan het tweeluik. Tijdens de heenmatch liep het in de eerste helft echter al helemaal fout. Joël Monteiro zorgde immers al na enkele minuten voor de 1-0.

En vlak voor rust zette hij Young Boys zelfs op een dubbele voorsprong. Weergaloze invalbeurt Batshuayi De Turken moesten dus ingrijpen. En dus werd onder meer Batshuayi van de bank gehaald.

Dat bleek een gouden zet. Nog geen minuut na zijn invalbeurt stond de spits op de goede plaats om een verlengde corner binnen te werken. Niet veel later tekende hij zelfs voor de 2-2 met een geplaatst schot.

🇧🇪😍 !!! INCROYABLE !!! 🇧🇪😍 Le doublé de Michy Batshuayi qui vient à peine de monter au jeu ! ⚽⚽ #pickxsports #Galatasaray #ucl #batshuayi #michybatshuayi #BelgianRedDevils #Ucl #championsleague #batsman pic.twitter.com/jurx44lIuS Twee broodnodige goals dus.

Want in de slotfase wisten de Zwitsers a.