Verlies en merkwaardige wissel Fortuna tegen Champions League-ploeg, MVV en VVV winnen wel

De betaald voetbalclubs kruipen naar de start van de competitie. Fortuna Sittard, MVV Maastricht en VVV-Venlo speelden zaterdag weer een oefenwedstrijd.

2 months Ago

De betaald voetbalclubs kruipen naar de start van de competitie. Fortuna Sittard, MVV Maastricht en VVV-Venlo speelden zaterdag weer een oefenwedstrijd. Fortuna reisde naar het Zuid-Duitse Heilbronn om het daar op te nemen tegen VfB Stuttgart, dat een maatje te groot bleek.

De nummer twee van het afgelopen Bundesliga-seizoen, aankomend seizoen uitkomend in de Champions League, won met 3-0 van de Sittardse eredivisionist. Zware middag De ploegen namen in plaats van de gebruikelijke 90 minuten nu 120 minuten tegen elkaar op, maar Fortuna had al in de openingsfase in de gaten dat het een zware middag tegemoet ging. Stuttgart leidde na 17 minuten met 2-0 via treffers van Silas Katompa-Mvumpa en Jamie Leweling, die beide ongehinderd van dichtbij konden scoren.

Fortuna moest logischerwijs ook in het vervolg vooral verdedigen, maar de tegendoelpuntenschade bleef beperkt: keeper Niels Martens moest alleen in minuut 67 nogmaals vissen, toen Justin Diehl hem uit een moeilijk hoek verschalte en de 3-0 op het bord zette. Merkwaardige keeperswissel Martens was vorig seizoen reservedoelman bij MVV Maastricht, maar kreeg zaterdag dus speelminuten van Fortuna-coach Danny Buijs. Hij was, mede door het vertrek van Michael Verrips, de enige beschikbare Fortuna-doelman in Heilbronn.

Daardoor deed zich na 70 minuten een merkwaardige wissel voor. Martens werd toen onder de Fortuna-lat vervangen door de derde doelman van tegenstander Stuttgart, Stefan Drljaca. Die incasseerde tegen zijn eigen werkg.