Vaessen zit RKC dwars: Waalwijkers verliezen ook tweede competitieduel

RKC heeft ook het tweede competitieduel in de eredivisie van FC Groningen verloren. De Waalwijkers drongen in de slotfase aan, maar een gelijkspel zat er niet meer in: 1-2. Doelman Etienne Vaessen keerde terug in het Mandemakers Stadion en eiste direct een hoofdrol op.

1 month Ago By Jurre van Wanrooij

Voor Alexander Jakobsen, die dinsdag zijn krabbel zette onder een eenjarig contract bij de club, kwam het treffen met de Trots van het Noorden nog te vroeg. Verder trad RKC tegen FC Groningen met dezelfde elf namen aan als in het duel met PSV een week eerder. Net als in Eindhoven kon de ploeg van Fraser een vroege achterstand niet voorkomen.

Een vogelvrije Jorg Schreuders krulde de bal na elf minuten vanaf de rand van het zestienmetergebied prachtig in de rechterbovenhoek, buiten bereik van doelman Jeroen Houwen. Na de snelle tegentreffer groeide RKC in de wedstrijd. Bij een corner dook Oskar Zawada op bij de eerste paal, maar zijn kopbal vloog over de lat.

Even later voorkwam oude bekende Vaessen de gelijkmaker in de 25ste minuut. Richard van der Venne besloot de trekker eens over te halen, maar met een spectaculaire redding tikte Vaessen de bal over zijn doel. In de laatste fase van de eerste helft meldde Groningen zich nog een aantal keer voor het doel van Houwen.

De grootste mogelijkheid op de 0-2 was voor Thom van Bergen, die de bal met redelijk wat geluk voor zijn voeten kreeg, maar de aanvaller schoot voorlangs. Vaessen ligt in de weg Het duurde niet lang voordat Groningen ook na rust gevaarlijk werd. Aa.