Tour de Junior dendert doorn; niets dat Jens Dekkers deert

[ACHTERVELD] De 4e etappe in de Tour de Junior is, sinds het overlijden van de oud tourvoorzitter, alweer 17 jaar vernoemd en heet officieel de GP Johan Ossendrijver-klassieker (een ronde over 11 kilometer door het buitengebied van de gemeente Leusden). Het eerbetoon aan Ossendrijver werd woensdag door de renners sportief waargemaakt.

1 month Ago

De 4e etappe in de Tour de Junior is, sinds het overlijden van de oud tourvoorzitter, alweer 17 jaar vernoemd en heet officieel de GP Johan Ossendrijver-klassieker (een ronde over 11 kilometer door het buitengebied van de gemeente Leusden). Het eerbetoon aan Ossendrijver werd woensdag door de renners sportief waargemaakt. In alle categorieën werd er flink aan de boom geschut.

Dat leidde tot mooie en spannende momenten in de koers. Aanvallen, schermutselingen en wellicht de dreigende regen gaven sportieve onrust. Levi van der Kaa vond de wedstrijd in Categorie 5-6 vooral rommelig: „Het was een hectische klassieker,“ zei hij maar classificeerde de uiteindelijk sportief verlopen wedstrijd daarmee ondermaats.

Zeker omdat Van de Kaa eindigde als derde en daarmee in het algemeen klassement van de negende positie opschoof naar de vierde plek. Of hij daarmee zichzelf op het podium ziet eindigen tijdens de grote prijsuitreiking aankomende zaterdag is een vraag die hij beantwoordde met voorwaarden: „Het zal erom houden, afhankelijk van mijn tijdrit en ik ga ook graag voor het puntenklassement.“ In categorie 5-6 werd die, door Van der Kaa als chaotisch genoemde wedstrijd, wederom naar de hand van gele truidrager Jens Dekkers gezet.

Dat begon met een val van de leider in het klassement die ook groene truidrager Owen Chenault een achterstand opleverde. Maar beiden kwamen snel terug en een kopgroep van vier, met daarin Dekkers (Ijzendijke), Timme van de Wetering (Broek in waterla.